Sardalleida

Aplec de la sardana a Organyà

Aplec de la sardana a Organyà
Autoria imatge: Agrupació Sardanista d'Organyà

La trobada sardanista tindrà com escenari la Plaça Major de la població

L'Agrupació Sardanista d'Organyà, amb el suport de l'Ajuntament de la vila, organitza pel dissabte 6 d'agost, la vint-i-quatrena edició de l'Aplec de la Sardana. Una trobada sardanista que recupera el format tradicional de dues ballades i sopar de germanor.

El flabiol de la Bellpuig Cobla, formació encarregada de la interpretació del programa musical, es podrà escoltar a partir de les 7 de la tarda en la Plaça Major d'Organyà, en una primera part, amb nou sardanes de set tirades entre les quals els assistents podran ballar temes tan populars com; "Aigua Xelida" de Ricard Viladesau, "Irineta" de Martirià Font, "A la plaça de Vic" de Francesc Riumallo, "La font del Vilar" de Josep Saderra, "Cinc Rossinyols" de Francesc Mas Ros i "La sirena de Palamós" de Jaume Ventura, entre altres. Tancarà l'audició de tarda la sardana de Josep Coll "Les Homilies d'Organyà"

L'organització oferirà la possibilitat de sopar (entrepà, beguda, gelat i cafè) en el mateix aplec per a totes aquelles persones que ho desitgin. També hi haurà servei de bar al llarg de la trobada sardanista.

A les 10 de la nit s'iniciarà la segona part de l'aplec amb un programa també de nou sardanes de set tirades. Entre les programades figuren sardanes tan populars com; "La Maria de les trenes" de Josep Saderra, "La tia Pepa" de Josep Coll, "Geltruenca" de Ricard Viladesau i "Sota el mas ventós" de Jaume Bonaterra. Clourà l'aplec "Organyà Ciutat Pubilla" del compositor Jaume Riu.

En l'audició de nit es durà a terme el tradicional concurs de colles improvisades. També en el transcurs de l'aplec se sortejaran diferents lots de productes i en finalitzar l'organització obsequiarà a tots els assistents amb coca i cava.

L'aplec d'Organyà enfila la recta final de l'agenda dels aplecs de la sardana a la demarcació de Lleida, que en aquesta edició 2022 s'hauran celebrat un total de vint-i-dos. Tancaran l'agenda l'aplec de Ponts que celebrarà la primera edició el dissabte 20 d'agost, Bellcaire d'Urgell el 27 d'agost, Alguaire el 3 de setembre, Encamp el 4 de setembre, Bellpuig l'11 de setembre i tanca l'agenda l'aplec de Vilanova de Bellpuig el 2 d'octubre.

Els aplecs de la sardana compten amb el suport de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes i la Unió d'Aplecs de Catalunya. 





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA