Sardalleida

Llum, espectacle del "cantaor" Pere Martínez amb la Cobla Marinada

Llum, espectacle del "cantaor" Pere Martínez amb la Cobla Marinada
Autoria imatge: Paeria de Balaguer

Fusió de jazz i flamenc amb el so de la cobla

L'espectacle se celebrarà el dissabte 6 d'agost a 2/4 de 9 del vespre en l'espai del Castell Formós de Balaguer i s'inclou en l'agenda de Balaguer Capital de la Sardana 2022. Les entrades es poden adquirir a un preu de 5 € per internet a entrades.balaguer.cat

Segons es desprèn del dossier informatiu de l'espectacle; Llum és un recull de cançons i poemes musicats que representen la lluita dels pobles, amb diversitat geogràfica i temporal, però que destaquen per la seva qualitat i la seva importància emocional, simbòlica i històrica. És un viatge, on la foscor esdevindrà llum a través del flamenc i el jazz. Dues músiques que defineixen a la perfecció, els sentiments de dolor i lluita.

La direcció i arranjaments de l'espectacle són de Vicens Martín , amb la veu de Pere Martínez, el so de la Cobla Marinada i la percussió a càrrec de David Domínguez.

Pere Martínez, intèrpret i compositor barceloní, és graduat en interpretació de cante flamenco al Taller de Músics Escola Superior d'Estudis Musicals. De la seva trajectòria podem destacar la participació com a solista en espectacles com "Nunca los daré por muertos" representada a la Sala Barts i "Geografia d'Espriu" al Palau de la Música Catalana. També ha estat el director musical de l'espectacle de dansa i música popular catalana "Tants Records", programat a destacats escenaris catalans. En l'àmbit internacional estrenà l'any 2016, en el Teatre Nacional de Bretaña (França), l'espectacle "Trouvé dans l'oubli" on uneix el cante flamenco al teatre d'avantguarda.

La Cobla Marinada va ser fundada a Badalona l'any 1981. Des dels seus inicis participa de forma activa en aplecs i audicions arreu de Catalunya amb un repertori que inclou tant compositors de sardanes clàssics com contemporanis. Han actuat sota la direcció de noms tan reconeguts com Antoni Ros-Marbà, Salvador Brotons, Diego Martín-Etxaberria, Alfons Reverté o Marc Timón. La Cobla Marinada ha participat en festivals de música com el Festival Internacional Pau Casals o el Festival Internacional de Música de Ripoll. Paral·lelament a les audicions sardanistes, la cobla destaca per la creació de produccions pròpies com "Retrat d'un sentiment" o "La viola d'or" que han estar reconegudes amb el Premi Capital de la Sardana 2015 i el premi de la crítica al millor disc de música clàssics del l'any 2016 – Premi Enderrok 2016 respectivament.0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA