Sardalleida

Balaguer s'agermana amb les altres capitals i ciutats pubilles de la sardana

Balaguer s
Autoria imatge: Balaguer Capital de la Sardana

La ballada s'emmarca en la popular Festa dels Anissets

Balaguer prepara una ballada per recordar les altres poblacions de l'entorn que han estat capital de la sardana o bé ciutat pubilla de la sardana. I ho farà programant una ballada monogràfica amb només sardanes oficials del pubillatge o de la capitalitat de la sardana. La ballada tindrà lloc el dilluns 8 d'agost, diada de Sant Domènec, en el marc de la Festa dels Anissets, i comptarà amb la cobla Jovenívola d'Agramunt.

La ballada a la fresca començarà a 3/4 de 9 del vespre, i entre les sardanes dedicades a les ciutats pubilles s'interpretaran les obres del pubillatge de Cervera de 1994, escrita per Carles Santiago, la del pubillatge de Lleida, obra de Ricard Viladesau, del pubillatge d'Organyà, el darrer que es va dur a terme el 2011, obra de Jaume Riu, i finalment del pubillatge de Bellpuig, que enguany ha commemorat el cinquantenari, i que va escriure Conrad Saló.

També s'interpretaran algunes de les sardanes oficials de les capitalitats de la sardana. La primera serà la titulada 'Mollerussa Capital de la Sardana 2016', escrita pel músic de Golmés Òscar Barqué, per recordar l'altra població ponentina que també ha estat capital de la sardana. També s'ha programat la sardana 'Montblanc capital de la sardana', d'Alfred Abad, una obra del 2018 que va guanyar el premi 'La sardana de l'any'. Finalment, la ballada s'acabarà amb la cançó oficial de la capitalitat de Balaguer, escrita pel Dani Gasulla.

La Festa dels Anissets és una diada que es duu a terme a l'antic convent dels franciscans, i que recorda la tradició d'oferir càntirs i sellons d'aigua fresca a pelegrins i visitants, on es posava matafaluga, donant-li un particular gust d'anís. El programa començarà a les vuit del vespre a l'església de Sant Domènec amb una missa, per posteriorment procedir al repartiment dels anissets entre els assistents, a la benedicció dels sellons d'aigua fresca, i a la ballada de sardanes, que es realitzarà a la mateixa placeta de Sant Domènec.

El programa de la ballada recull les sardanes; "Mollerussa, capital de la sardana 2016" d'Òscar Barqué (2016), "Cervera, ciutat pubilla" de Carles Santiago (1994), "Lleida ciutat pubilla" de Ricard Viladesau (1961), "Montblanc, capital de la sardana" d'Alfred Abad (2018), "Organyà, ciutat pubilla" de Jaume Riu Ratera (2011), "Bellpuig, ciutat pubilla" de Conrad Saló (1972) i "Balaguer, capital de la sardana" de Daniel Gasulla (2022).

Nota de premsa de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA