Sardalleida

Ponts celebra el primer aplec de la sardana

Ponts celebra el primer aplec de la sardana
Autoria imatge: Ajuntament de Ponts

El passeig de Font de Valldans en serà l'escenari

El dissabte 20 d'agost a partir de 2/4 de 8 de la tarda i en l'Avinguda del Passeig de Font de Valldans i amb la cobla Vents de Riella en la part musical, la vila de Ponts celebrarà el primer Aplec de la Sardana en el municipi. Una trobada sardanista que se suma a l'agenda dels aplecs que se celebren a les comarques lleidatanes i que aquest any arriba a la xifra de vint-i-un.

L'aplec és organitzat per l'Ajuntament de Ponts amb el suport i col·laboració de la colla sardanista Font de Valldans. Una trobada molt esperada, ja que la crisi sanitària va obligar a ajornar-la un parell d'anys. 

Amb un total de dotze sardanes de set tirades dividides en dues ballades, tarda i nit, la cobla Vents de Riella oferirà un repertori amb predomini de compositors actuals, amb sardanes molt conegudes i balladores.

En la  primera part podrem gaudir i ballar les sardanes: "El petit Oriol" de Josep Prenafeta, "Camí de la Unesco" de la jove compositora Anna Abad, "Esència d'aplec" d'Enric Ortí, "Un tomb per Cracòvia" d'Alfred Abad, "Ídols de fang" de Jaume Ventura i clourà aquesta primera part, la sardana dedicada a la colla de Ponts, "Fonts de Valldans" de Jeroni Velasco.

A les 10 de la nit s'iniciarà la segona de les ballades de l'aplec amb el següent repertori: "Mediterràniament" de Lluís Alcalà, "La Plaça de la Reguereta" de Joaquim Soms, "Una de curta i balladora" de Jordi León, "Vingut de les estrelles" de Joan Làzaro, "El taranà del poble" d'Enric Ortí i tancarà l'aplec la sardana de Carles Santiago "Laia".

Concurs de colles improvisades i sorteig de regals completen el programa d'aquest primer aplec de Ponts.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA