Sardalleida

L'aplec d'Alguaire arriba a l'onzena edició

L
Autoria imatge: Amics de la Sardana d'Alguaire

Els amics de la sardana d'Alguaire, amb el suport de l'ajuntament de la vila, organitzen pel dissabte 3 de setembre l'onzena edició de l'Aplec de la Sardana. Una edició que recupera les dues ballades, tarda i nit,  amb les cobles Vents de Riella i Contemporània respectivament.

L'aplec s'iniciarà a 2/4 de 8 de la tarda en la Plaça de la Sardana amb una ballada de nou sardanes de set tirades amb un ampli repertori que contempla sardanes tan emblemàtiques com "Girona m'enamora" de Ricard Viladesau, sardana d'homenatge al desaparegut sardanista Antoni Terrado, i de molt recents com "Balaguer Capital de la Sardana 2022" del compositor Dani Gasulla en una picada d'ullet a la capital de la Noguera. Altres sardanes del repertori de tarda són, "Ara saltarem" de Josep Capell, "Una curta i balladora" de Jordi León o "Quina paciència" de Marcel Artiaga entre altres.

Com a cloenda de la ballada de tarda hi ha previst l'estrena d'una nova sardana, que al moment de redactar aquest article no s'ha donat a conèixer a qui va dirigida. 

La ballada de nit, a partir de 2/4 d'11 i amb la cobla Contemporània, comptarà amb un moment molt especial amb la interpretació de la sardana El Miquel Àngel de Linyola de Martí de Joan com homenatge dels sardanistes d'Alguaire al Miquel Àngel Escobosa, sardanista molt estimat en la població. La cobla Contemporània interpretarà entre altres les sardanes "Cantem a la llibertat" de Joan Rius, "Moments màgics" d'Alfred Abad i "El so de la música" d'Agustí Serratacó entre altres.

L'aplec d'Alguaire recupera també el tradicional sopar, el sorteig de lots de productes i el concurs de colles improvisades. Per participar en el sopar cal apuntar-se amb antelació en els contactes habituals de l'organització.