Sardalleida

L'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig representa el sardanisme lleidatà en l'aplec d'Adifolck

L
Autoria imatge: Imatges Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig

L'Aplec Internacional es va celebrar en la localitat portuguesa d'Elvas.

L'últim cap de setmana del mes d'agost es va celebrar en la localitat portuguesa d'Elvas l'edició número trenta-quatre de l'Aplec Internacional de cultura popular catalana organitzat per Adifolck.

El món sardanista lleidatà va estar representat per l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig amb les colles Sol Ixent i Noves Branques. 

L'expedició vilanovina va marxar cap a Portugal el dijous 25 d'agost fent nit a Madrid on van aprofitar la jornada per fer una mica de turisme i un assaig en plena Plaça d'Espanya de les sardanes de l'aplec. 

Al llarg dels dies de l'Aplec, la colla de Vilanova de Bellpuig conjuntament amb les altres colles sardanistes participants, el Grup Sardanista Maig de Barcelona, Colla Aires Gironins del GEiEG de Girona i la Colla Sardanista Nova Tarragona Dansa de Tarragona van donar a conèixer la sardana en totes les seves modalitats, galop, cercavila, sardana de lluïment i sardana de punts lliures. 

Segons l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig¸ "Per a la colla Sol Ixent ha estat la 16a vegada que ha participat en l'Aplec. Aquest any, però l'objectiu principal era portar a l'Aplec i fer partíceps les noves generacions, la colla Noves Branques, formada per dansaires de 12 a 16 anys".

Elvas, ciutat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, va acollir més de 600 actuants de trenta-quatre grups dels diferents àmbits de la cultura popular del país que va ser els ambaixadors de Catalunya a Portugal.

Imatges Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA