Sardalleida

Verdú celebra una nova edició del concurs de colles sardanistes

Verdú celebra una nova edició del concurs de colles sardanistes
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El concurs porta el nom de Josep M. Castelló

La Plaça Major de Verdú serà de nou l'escenari d'una nova edició del concurs de colles sardanistes de la vila puntuable pel Campionat de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes. 

El concurs se celebrarà el dissabte 1 d'octubre a les 7 de la tarda amb la Cobla Tàrrega en la interpretació de les sardanes. Hi participaran un total de nou colles en les diferents categories. "Dimoniets" de Lleida com única colla en categoria Aleví, "Escarlata" de Lleida i "Demà Jovencells" de Cervera es diputaran els punts en categoria Infantil. També única colla en categoria Juvenil, "Guspira" de Lleida, i en categoria gran hi participaran les colles "Fonts de Valldans" de Ponts, "Brut Natura" de les Borges Blanques, "Dolç Infern" de Lleida, "Verge del Miracle" de Balaguer i "Somnis del Pla" de Mollerussa.

A partir d'aquesta edició el concurs de Verdú portarà el nom d'en Josep Maria Castelló en record de l'activista cultural verduní. 

Josep M. Castelló (Verdú 1941 – 2021) fou figura destacada al llarg de la seva vida de la vida cultural de Verdú i comarca, fundant i participant en nombroses agrupacions i entitats. President de l'Agrupament Sardanista de Verdú, va promocionar i organitzar més d'una vintena de concursos a la vila, trobades i ballades així com ser la seu de l'11a Nit de la Sardana i la Cloenda del 31è Campionat de Colles Sardanistes de la terra Ferma.

Castelló va destacar també en la seva faceta comunicativa, participant activament en la revista Xercavins, Verdú al Punt i com no, al llarg de vint-i-quatre anys, conjuntament amb Carles Vall, codirigir i conduint el programa de sardanes "Germanor" a Ràdio Tàrrega. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA