Sardalleida

Cloenda dels actes commemoratius dels cinquanta anys de la Colla Flama Catalana

Cloenda dels actes commemoratius dels cinquanta anys de la Colla Flama Catalana
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Bellcaire ret homenatge a la colla i a l'agrupació sardanista

Bellcaire d'Urgell retrà un sentit homenatge al món sardanista local amb la festa de cloenda dels actes de celebració de la fundació dels 50 anys de l'Agrupació i Colla sardanista "Flama Catalana".

Els Actes de cloenda s'iniciaran amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega a les 7 de la tarda en el Pavelló Poliesportiu de la població. El repertori de la ballada, nou sardanes de set tirades, inclou composicions tan conegudes com; "Amb la mateixa il·lusió" de Jordi Paulí, "Ciutat reial" de René Picamal, "El pati de l'artesà" de Carles Santiago i "Una de curta i balladora" de Jordi León entre altres. Tancarà la ballada de tarda la sardana "Bellcaire dansa" del compositor Òscar Barqué estrenada en el concurs de colles sardanistes i dedicada a l'Agrupació Sardanista Flama Catalana.

La festa continuarà a les nou de la nit amb un sopar de germanor en el mateix pavelló i a continuació tindrà lloc l'acte solemne de cloenda amb els parlaments de les autoritats. Per participar en el sopar cal apuntar-se a l'ajuntament de la població.

La cobla Contemporània serà l'encarregada de la ballada de la sessió de nit del programa. En la primera part, amb sardanes molt conegudes, interpretaran "Flama Catalana" sardana dedicada a la primera colla "Flama Catalana" del compositor Jaume Cristau. Els assistents gaudiran de cançons molt populars versionades al so de cobla, i acabarà amb una fi de festa amb el nom de "Sarda Pop 22"

La colla sardanista "Flama Catalana" es va tornar a reunir i ballar en públic en la festa de la Nit de la Sardana que es va celebrar a Bellcaire d'Urgell el novembre de 2019. La crisi sanitària va aturar totes les celebracions com a la resta de les agendes sardanistes. Aquest any 2022, l'Agrupació amb el suport  de l'Ajuntament de la vila ha organitzat l'Aplec de la Sardana, el dia 1 de maig i recuperà el concurs de colles sardanistes el 22 de maig en la Plaça del Mercat de la població en el marc de la Festa Major.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA