Sardalleida

Cinquena edició del concurs individual de sardana revessa de Mollerussa

Cinquena edició del concurs individual de sardana revessa de Mollerussa
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

L'organització recupera el curset d'iniciació a la revessa

El pròxim diumenge 9 d'octubre, la sala del teatre l'Amistat de Mollerussa, acollirà la cinquena edició del concurs de Sardana Revessa de la capital del Pla d'Urgell. Per aquesta nova edició l'organització recupera el curs d'incitació a esbrinar la sardana revessa a càrrec de Joan Manuel Paños. 

Els dos anys amb restriccions d'aforament amb motiu de la pandèmia, aquest curs no s'havia celebrat. Ara l'organització el recupera perquè és una activitat molt ben acollida pels aficionats a les revesses per introduir-se en el complicat món d'esbrinar el tiratge de la sardana que el compositor ha "enrevessat" expressament per dificultar esbrinar el total tant de curts com de llargs.

El programa s'iniciarà a 2/4 de 10 amb el curs d'iniciació. A 2/4 d'11 s'obriran les inscripcions i a 2/4 de 12 el concurs pròpiament dit. Novament, serà la Cobla Jovenívola d'Agramunt l'encarregada de la interpretació de les vuit sardanes revesses, que més d'un cop, també són un gran repte musical pels intèrprets.

El concurs es divideix en quatre categories, Aleví, Juvenil, Gran i Veterà i compta amb la participació de revessaries vinguts d'arreu del país. Tancaran l'agenda els concursos de Terrassa el 16 d'octubre, i el de Girona el dia 1 de novembre.

El concurs està organitzat per l'Agrupació Sardanista de Mollerussa amb el suport de l'Ajuntament de Mollerussa i la col·laboració de la Unió de colles Sardanistes de Catalunya i el programa Revesses.cat. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA