Sardalleida

Èxit de participació en el concurs de sardana revessa de Mollerussa

Èxit de participació en el concurs de sardana revessa de Mollerussa
Autoria imatge: Josep Blasi

"Revessaires" d'arreu del territori participen en el concurs

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa va celebrar el passat diumenge 9 d'octubre la cinquena edició del Concurs Individual de Sardana Revessa amb la participació de trenta-un concursants en les quatre modalitats en què s'estructura la competició. 

Ivet Atsarà de Terrassa en categoria Aleví, Savina Encuentra de Cervera en categoria Juvenil, Víctor Sellés de Barcelona en categoria Veterans i Sandra Graupera de Mataró en categoria Gran van ser els guanyadors del concurs de Mollerussa que va comptar amb el suport de Joan Manuel Paños en el seguiment del concurs i de la cobla Jovenívola d'Agramunt en la interpretació de les sardanes revesses.

El teatre l'Amistat de la capital del Pla d'Urgell va ser de nou la seu del concurs. Les dues cites següents del campionat són el diumenge 16 d'octubre en l'Auditori Municipal de Terrassa i el dimarts 1 de novembre en l'Auditori de la Mercè de Girona.

Segons la pàgina web Revesses.cat; la primera sardana revessa va ser composada per Antoni Agramont i ballada a Castelló d'Empúries als voltants de 1870. Aquesta sardana va ser interpretada per resoldre un conflicte entre un farmacèutic i un destacat sardanista. El farmacèutic va demostrar al sardanista que tenia millors habilitats al repartir correctament la revessa d'Agramont. 





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA