Sardalleida

Alpicat serà la seu de la Trobada de Sardanistes Adults

Alpicat serà la seu de la Trobada de Sardanistes Adults
Autoria imatge: Eva Vall

L'agrupació sardanista reprèn els cursos de sardanes

La trobada anual de sardanistes adults que organitza el Saltem i Ballem, branca de l'ensenyament de la sardana de la Federació Sardanista de les comarques de Lleida, se celebrarà a Alpicat el pròxim 17 de juny de 2023, coincidint amb l'Aplec de la Sardana.

El passat dijous 6 d'octubre es va celebrar una reunió amb representants del consistori d'Alpicat, de la Federació, el Saltem i Ballem i de l'Agrupació Sardanista de la vila per traçar les primeres línies de la nova edició de l'activitat sardanista.

Per part de l'Ajuntament hi van assistir les regidores Blanca Roure i Mireia Perna, l'Agrupació va estar representada per Marta Gardeñes com a presidenta, acompanyada de Carles Aixut i Josep M. Roig. I per part del Saltem i Ballem, Pilar Torrades, Joan Castellà i Eva Vall.

En la reunió es va acordar fer coincidir la Trobada Sardanista amb l'Aplec de la Sardana el mateix dia per celebrar una jornada lúdica i festiva que aglutines el nombre més gran de dansaires d'arreu del territori.

Com a novetat pel pròxim any, destacar que l'Aplec de la Sardana, que tradicionalment se celebrava en diumenge, passa a celebrar-se el dissabte 17 de juny pel matí i comptarà amb la Cobla Contemporània en la part musical. Al migdia, i per enllaçar les dues activitats, se celebrarà un dinar obert a tothom per a qui vulgui participar-hi i seguidament es durà a terme la Trobada de Sardanistes Adults amb la Cobla Tàrrega. Amb aquest format s'aconsegueix una jornada participativa i oberta a tot el món sardanista.

En pocs anys, Alpicat s'està convertint en un referent del sardanisme a les nostres contrades. De la iniciativa d'un grup de dones interessades a aprendre a ballar sardanes l'any 2017 s'ha arribat en tan poc temps a celebrar la 5a edició de l'Aplec de la Sardana, a fundar l'Agrupació i la participació de la colla sardanista "Dansaires del Pi" en el Campionat de Colles Sardanistes de les comarques de Lleida, de moment fora de concurs, però molt aviat competint amb totes les altres colles lleidatanes. 

De la mà de l'Agrupació i amb el suport de l'ajuntament de la vila, es reprenen els tallers de sardanes a l'escola, els quals començaran el segon trimestre del pròxim any. També l'entitat sardanista ha iniciat el curs d'ensenyament de la sardana, adreçat al públic en general tots els divendres a les 7 de la tarda en la sala de dansa de la Unió.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA