Sardalleida

La Nit de la Sardana escalfa motors

La Nit de la Sardana escalfa motors
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Balaguer acollirà la festa sardanista el 28 de gener

El dilluns 24 d'octubre es va celebrar en el Casal la Pallavacara de Balaguer una reunió amb la participació de representants de la Paeria, l'Associació Capital de la Sardana 2023 i de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. Una primera trobada per posar fil a l'agulla del que serà la 27a Nit de la Sardana, la festa cabdal del sardanisme lleidatà.

Com va avançar el departament de comunicació de la Federació, des de la junta de l'entitat es va avançar la intenció de fer canvis en l'organització de la festa per tal transformar-la en un format més àgil i alhora potenciar la creació de trobades específiques del món de colla i dels aplecs.

Una de les primeres novetats és el canvi de data que passa a celebrar-se el dissabte 28 de gener en coptes de finals de novembre com era habitual. Una de les circumstàncies pel canvi és facilitar a les colles sardanistes que participen en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures, que tradicionalment se celebra l'últim diumenge de novembre. Celebrar la Nit de la Sardana el dissabte anterior a aquest esdeveniment, forçava a les colles a alterar el calendari d'entrenament i preparació i alhora, condensava en el mateix mes de novembre tres actes molt importants, la final del Campionat de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes, la Nit de la Sardana i el Campionat de Punts Lliures. 

En la trobada, les tres entitats van aprovar tirar endavant la proposta presentada per l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2023 i aprovada per la Paeria de Balaguer de dividir la trobada sardanista en tres parts clarament diferenciades. Així els actes començaran amb el lliurament de premis i guardons a les colles que han participat en la 47a edició del Campionat de Colles Sardanistes de les Corques de Lleida organitzat per l'Acstell, continuarà amb un concert obert a tota la ciutadania en el Teatre de la capital de la Noguera i clourà amb el sopar de la Nit de la Sardana que inclourà a més, el lliurament dels guardons Rotllana i Sardalleida i una ballada de sardanes per cloure l'activitat.

Les línies traçades des de la Federació Sardanista apunten a una remodelació de la Nit de la Sardana per convertir-la en un acte molt formal i alhora potenciar una festa específica de les colles sardanistes i una segona dels aplecs de la sardana amb un intent de donar visibilitat i difondre de forma més específica el pes de les diferents branques en el món sardanista lleidatà.

Pel pròxim any 2023 se celebrarà la festa de les colles coincidint amb l'acte que organitza la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i aprofitant el marc de  Balaguer com a Capital de la Sardana. Per a futures edicions es preveu desplaçar la festa de cara a la primavera.


0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA