Sardalleida

Les colles del GS Montserrat es proclamen campiones en totes les categories

Les colles del GS Montserrat es proclamen campiones en totes les categories
Autoria imatge: Josep Blasi

Balaguer va acollir la gran final del Campionat de Catalunya i l'últim concurs de la Terra Ferma

La Plaça Mercadal de la capital de la Noguera va viure aquest diumenge 13 de novembre una nova final dels campionats de colles sardanistes de Catalunya i l'últim concurs de la 47a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

Amb una participació de quaranta-una colla sardanistes, més 500 dansaries de totes les edats i un nombrós públic assistent a l'acte, la popular plaça balaguerina es va convertir de nou en l'epicentre del món sardanista de competició i alhora en un gran aparador per la dansa catalana que reivindica un cop més, la seva vitalitat i arrelament en una gran part de la societat del nostre país. 

Èxit absolut del GS Montserrat de Lleida

El Grup Sardanista Montserrat de Lleida ha aconseguit situar en el primer lloc del pòdium a les quatre colles de l'entitat que competien en cada categoria. Una gran recompensa a l'esforç dels dansaires del grup, però sobretot a la constància en la participació en la gran majoria dels concursos de l'agenda de competició. Un gran premi també, per tot l'equip directiu i de monitors de l'entitat que saben transmetre els valors de la sardana i el treball en equip a tots els dansaires del grup.

Recordem que les úniques colles representades en el Campionat de Catalunya han estat  "Dimoniets" (Infantil) que assolir un tercer lloc empatant amb la colla terrassenca "Petits Amunt i crits" i "Guspira" (Juvenil) la qual va obtenir un fantàstic tercer lloc empatant amb la colla "Nins"  de Banyoles.

Les quatre colles del Grup Sardanista Montserrat participaran en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures que se celebrarà a Balaguer el pròxim diumenge 27 de novembre.

Fonts de Valldans de Ponts aconsegueix la segona posició

La colla sardanista Fonts de Valldans de Ponts demostra el bon moment sardanista que travessa la colla aconseguint el segon lloc del campionat amb una renyida competició amb la colla Verge del Miracle de Balaguer que acaba en tercer lloc.

Aquesta segona posició és fruit del treball constant al llarg de l'any de tot l'equip que forma la colla Fonts de Valldans, la qual inclús, ha incrementat el nombre de dansaires, fet molt poc habitual en els últims temps. Fem menció que la colla de Ponts arribar a presentar una segona colla, fora de concurs, en dos concursos sardanistes. Alhora que la colla oficial competia en el concurs d'Encamp, una segona colla participava, sense puntuar en el concurs de Vilanova de Bellpuig, i en el concurs de Tàrrega van reunir a la majoria dels dansaires i van presentar dues rotllanes, de les quals només en puntuava una.

Les colles de Ponts i Balaguer, han estat les úniques del campionat que han participat en tots els concursos de l'agenda 2022, un gran mèrit si tenim en compte que acabem de superar una forta crisi sanitària que ha deixat una marcada empremta negativa en el món de la sardana i que a poc a poc es va superant.

"Xalem" de Bellvís, "Somnis del Pla" de Mollerussa, "Brut Natura" de les Borges Blanques, "Estol-Espígol" i "Estelats" d'Agramunt, "Sol Ixent" de Vilanova de Bellpuig i "Jovencells" de Cervera, per aquest ordre, completen la classificació d'aquesta edició.

Les colles més joves demostren la vitalitat dels concursos sardanistes

Les colles Alevines, Infantils i Juvenils són el gran relleu i el futur del món sardanista. Unes colles que amb el seu esforç constant en els entrenaments i la ferma voluntat en participar al llarg de l'any en els concursos sardanistes, demostren dia a dia, l'interès que pot despertar la dansa catalana entre els més joves. Ben segur un gran exemple a seguir i sobretot a fomentar perquè les places de viles i ciutats continuïn oferint imatges tan espectaculars com les enregistrades aquest passat diumenge a Balaguer. 

Els dansaires més joves del campionat han demostrat en tots els concursos celebrats al llarg de tot l'any l'esforç i el treball realitzat en els entrenaments. 

La colla "Guspira" de Lleida, no ha tingut companya de categoria en aquesta edició, fet que podia comportar un relaxament en la participació. Doncs ben bé al contrari, la colla ha participat en un total de nou concursos demostrant concurs a concurs que en un futur pròxim poden ser un gran relleu pels dansaires de l'actual "Dolç Infern".

En Infantils, la colla de Lleida "Escarlata" s'ha proclamat campiona de la categoria davant "Demà Jovencells" de Cervera, "Noves Branques" de Vilanova de Bellpuig i "Purpurina" de Rosselló. I els més petits, els alevins, "Dimoniets" de Lleida s'endú el primer lloc davant la colla de Vilanova de Bellpuig "La Guineu Saltirona".

Gran exhibició de Punts Lliures al llarg del campionat

En el Grup A de la modalitat de sardana de Punts Lliures el primer lloc del campionat ha estat per la colla "Dolç Infern" del GS Montserrat de Lleida. Un ben merescut segon lloc per la colla "Brut Natura" de les Borges Blanques, seguides de les colles "Somnis del Pla" de Mollerussa, "Guspira" de Lleida, "Estol-Espígol" d'Agramunt i "Jovencells" de Cervera.

En el grup B encapçalen la classificació les colles "Escarlata" i "Dimoniets" del GS Montserrat de Lleida, seguides de "Noves Branques" de Vilanova de Bellpuig, "Demà Jovencells" de Cervera, "Purpurina" de Rosselló i "Saltirons" de Vilanova de Bellpuig.

Disputats punts en la modalitat de sardana Revessa

En la modalitat de sardana revessa la colla "Dolç Infern" també aconsegueix situar-se en el primer lloc del pòdium en categoria Gran seguida de la colla mollerussenca "Somnis del Pla".

Les altres colles del GS Montserrat, "Guspira", "Escarlata" i "Dimoniets", de les altres categories també assoleixen els primers llocs en aquesta modalitat sardanista. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA