Sardalleida

Reunió de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Terres Lleidatanes

Reunió de la Coordinadora d
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Dinou entitats participen de la trobada celebrada a Juneda

El dissabte 19 de novembre, en una de les sales del magnífic Centre de les Arts i la Memòria de Ponent a Juneda, es va celebrar la reunió de tancament de l'agenda d'aplecs de la sardana amb les entitats organitzadores d'aquesta popular activitat sardanista inscrites a la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. 

Van participar en la reunió un total de dinou agrupacions i entitats d'un total de vint-i-cinc de federades. Segons el president de la Coordinadora, Joaquim Fabrés, l'èxit de participació en la convocatòria demostra l'interès de les entitats en tirar endavant els aplecs sardanistes que s'organitzen en Ponent i sobretot l'interès a posar en comú experiències i novetats.

La reunió va girar sobretot en la cerca de propostes per dinamitzar els aplecs, per ser prou atractius per generar interès inclús en un públic no sardanista i transformar-los en trobades sardanistes més d'acord amb les tendències actuals.

D'una agenda inicial de vint-i-un aplecs de la sardana, al llarg de l'any s'ha incrementat amb dos nous aplecs, Alfés i Artesa de Segre i les previsions per l'any 2023, la xifra arribi als vint-i-cinc amb la incorporació a  l'agenda dels aplecs de Palau d'Anglesola i del Castell del Remei.

Els representants de les entitats participants en la trobada van valorar molt positivament la participació de grups sardanistes en els aplecs, experiència que s'ha començat a treballar aquest any 2022 i pel bon acolliment que ha tingut es potenciarà per la pròxima anualitat. Les entitats també van veure com una opció a treballar la incorporació als aplecs de traces de cultura popular lligades a la dansa com podria ser programar el ball de la sardana curta i altres danses populars.

La junta de la Coordinadora d'aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes presentarà ben aviat l'agenda 2023 amb les novetats per la nova anualitat.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA