Sardalleida

Nova edició del Sardanadal a les Borges Blanques

Nova edició del Sardanadal a les Borges Blanques
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La popular festa comptarà amb la cobla Orquestra Selvatana

Les Borges Blanques celebra una nova edició de la popular festa del Sardanadal amb un complet programa que inclou, ballada de sardanes, concert i ball de festa.

Sardanadal se celebrarà el dissabte 17 de desembre en el pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues. A 2/4 de 6 de la tarda arrancarà la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Orquestra Selvatana que interpretaran un repertori de nou sardanes en el qual predominen els compositors clàssics. Els dansaires podran ballar composicions de grans autors com "La coquesa" d'en Josep M. Tarribas, "L'Aplec de Figueres" d'en Florenci Mauné, "La Colometa" de Ricard Viladesau, "La pallaresa" de Conrad Saló, "La Tia Pepa" de Josep Capell i la composició nadalenca d'en Josep Grivé "La nit de Nadal".

Els autors contemporanis estaran representats per Jordi Feliu amb la sardana "El pati de l'Os", Martí de Joan amb "Lleida sardanista" i Josep Farràs amb la sardana "1950 a cal Colomer".

En el transcurs de la ballada de tarda, les colles sardanistes de les Borges Blanques, "Brut Natura" i la colla dels Casal de la Gent Gran, acompanyades de la colla "Dansaires del Pi" d'Alpicat, "El grup de l'Agrupació Sardanista Arbeca Nostra" i "l'Escola de Sardanes" de Torers de Segre, realitzaran una exhibició amb un galop d'entrada i la ballada d'una sardana.

El programa de nit s'iniciarà a 2/4 d'11 de la nit, en el mateix Pavelló de l'Oli, amb un concert a càrrec de la Cobla Orquestra Selvatana, dividit en dues parts. En la primera interpretaran tres sardanes molt conegudes com són; "Farraliuenca" del compositor Josep Jordi Farralliu, sardana obligada de tenora, "L'Aplec de tardor" d'en Conrad Saló i "Roses del Brull" del mestre Joaquim Serra.

La segona part del concert, els assistents gaudiran de diferents blocs musicals amb característiques pròpies. El primer amb el nom de "Tot el que em dones tu" és un homenatge al desaparegut cantant Pau Donés. Seguirà un conjunt de populars cançons de reconeguts musicals estrenats a Broadway amb peces tan conegudes com "Cantant sota la pluja" i "New York, New York" entre altres. Un seguent bloc amb peces dedicades al món del circ com "Alegria" del Cirque du Soleil" donarà pas al bloc final dedicat peces populars catalanes com "Ès la Moreneta", "La puntaire", "La Santa Espina" o "L'Estaca" entre altres.

Els assistents al Sardanadal podran participar en el sorteig de diferents lots de productes.

En l'agenda sardanista de la Capital de les Garrigues destaquen quatre actes molt significatius i importants en el món sardanista lleidatà. Per aquest any 2023, destaquem la ballada de sardanes en el marc de la Fira de l'Oli que se celebrarà el dissabte 21 de gener, l'Aplec de la sardana programat pel dissabte 28 de juliol, el primer diumenge de setembre amb la celebració del Concurs de colles sardanistes puntuable pel Campionat de la terra Ferma, i com és habitual tancarà l'agenda sardanista n borgenca una nova edició del Sardanadal a mitjan desembre.

Una notícia destacable de l'any 2023 serà la celebració dels 25 anys de la fundació de la colla sardanista de competició "Brut Natura", una colla que destaca per la seva implicació en el món sardanista, no només amb la participació en els diferents concursos que se celebren al llarg de l'any, sinó també en les exhibicions de sardanes en els que participen en diferents municipis del nostre territori. Sen dubte una celebració a tenir molt en compte. 

Sardanadal és organitzat per l'Agrupació Sardansita i l'Ajuntament de les Borges Blanques amb la col·laboració de la colla sardanista de competició "Brut Natura".

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA