Sardalleida

El nou any arriba amb un important increment d'activitats sardanistes

El nou any arriba amb un important increment d
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La Coordinadora d'Aplecs i Acstell presenten les agendes 2023

Els representants de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, el programa d'ensenyament de la Sardana "Saltem i Ballem" i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida presenten les agendes d'activitats i les novetats per aquest any 2023.

La presentació es va enregistrar en els estudis de Ràdio Tàrrega i s'emetrà en el programa d'informació Sardanista "Germanor" d'aquest dissabte 24 de desembre. Aquest nou format complementa la informació escrita que la Federació publica setmanalment en les dues principals capçaleres informatives de la demarcació i en les xarxes socials de l'entitat com una aposta més per arribar al màxim públic possible.

Nous aplecs de la sardana al Palau d'Anglesola i al Castell del Remei

L'ajuntament del Palau d'Anglesola fa una aposta ferma per potenciar la sardana en la població. Així, aquest 2023 celebrarà la primera edició de l'aplec de la sardana a la població el dissabte 22 d'abril. També recupera els tallers de sardanes que s'impartiran en el centre escolar del municipi. 

El dia 1 de maig se celebrarà el primer aplec de la sardana del Castell del Remei, recuperant la tradició que al llarg de vint-i-cinc anys es van celebrar en aquest fantàstic indret de les comarques lleidatanes. Una trobada que es programa com "L'aplec dels aplecs de les terres lleidatanes", un punt de trobada lúdic i festiu que compta amb el suport de totes les entitats i agrupacions organitzadores d'aplecs, dels actuals propietaris de la Finca, de l'ajuntament de Penelles, la Diputació de Lleida i altres institucions.

L'agenda contempla un total de vint-i-quatre aplecs al llarg de l'any essent el primer l'aplec de Preixana programat pel 10 d'abril coincidint amb el Dilluns de Pasqua.

Divuit concursos de colles sardanistes 

El Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, organitzat per l'Acstell, arriba a la 48a edició amb una agenda anual que compta amb divuit concursos de colles sardanistes i dos individuals de sardana revessa.  

De la programació destacar el concurs de Solsona, de caràcter biennal, que se celebrarà el 16 de setembre i el canvi de data del concurs de Verdú que passa de celebrar-se en el mes d'octubre al 17 de setembre.

Un dels objectius de l'Acstell és intentar la recuperació de colles i dansaires que s'han vist castigades per la pandèmia. Des de l'entitat es mostren molt esperançats en aquest tema arran de les converses que es mantenen amb les colles sardanistes.

Novetats del Saltem i Ballem i de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El Saltem i Ballem fa un balanç molt positiu d'aquest any 2022 quant al nombre d'escoles i alumnes que han participat dels cursos i tallers arribant a igualar les xifres del 2019. Per aquesta nova edició esperen superar els 3.000 alumnes i treballar per recuperar els tallers en les escoles de les poblacions de muntanya.

També la gran aposta de crear un equip de monitors de colles sardanistes perquè siguin el motor de recuperació de colles arreu del territori.

La Federació destaca l'aposta de canvi de dates de la Nit de la Sardana que se celebrarà el dissabte 28 de gener a Balaguer, la festa de les colles a finals de febrer i dona suport a totes les iniciatives en les quals estan treballant les diferents sectorials.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA