Sardalleida

Jordi Molina protagonista de la ballada en la Nit de la Sardana

Jordi Molina protagonista de la ballada en la Nit de la Sardana
Autoria imatge: Jordi Molina

El pavelló Molí de l'Esquerrà acollirà el sopar i la ballada

La ballada monogràfica de sardanes del compositor Jordi Molina, a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat, serà un dels al•licients dels quals en gaudiran els participants en aquesta edició de la Nit de la Sardana que se celebrarà a Balaguer el pròxim dissabte 28 de gener de 2023 al volt de 2/4 d'11 de la nit. El pavelló Molí de l'Esquerrà de la capital de la Noguera és l'espai decidit per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la Paeria de Balaguer i l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 per celebrar el tradicional sopar i la ballada com a fi de festa.

El repertori constarà de les sardanes; "Xaloc", "In memoriam", "Calella, Ciutat Pubilla", "Anella Banyolina", "Sardanes a l'Havana" i "L'aplec jove". Amb aquesta ballada monogràfica, l'organització vol retre un petit homenatge a un dels compositors més prolífics del panorama sardanista actual. 

Jordi Molina i Membrives (Blanes, 1962) és intèrpret de tenora i compositor. Inicià els seus estudis musicals en el col•legi Santa Maria de Blanes, posteriorment, amplià amb el mestre Ricard Viladesau i estudiar clarinet i harmonia al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha estat tenora de les cobles Santa Maria de Blanes, La Principal de Barcelona, Els Montgrins, Maravella i com a director de la cobla Marinada. És membre fundador de la Cobla de Cambra de Catalunya i de la Cobla simfònica de Catalunya.

Molina també destaca en la composició i la col•laboració amb altres formacions musicals i espectacles de gran format. Ha compost sardanes, música per a cobla, cor, teatre, audiovisuals, dues cantates, música de cambra i, assíduament, fa arranjaments per a TV, per a formacions diverses i per a solistes.

Al llarg de la seva trajectòria artística ha estat destacat amb diversos reconeixements com el Premi a la singularitat interpretativa i la Medalla al Mèrit Musical de l'Obra del Ballet Popular entre altres. 





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA