Sardalleida

La Federació Sardanista atorga el premi "Sardalleida" al Diari Segre

La Federació Sardanista atorga el premi "Sardalleida" al Diari Segre
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

"Sardanejant", vint-i-cinc anys d'informació sardanista

La junta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida va decidir, per unanimitat, en l'última reunió de l'entitat, lliurar el premi Sardalleida 2023 al Diari Segre en agraïment pels vint-i-cinc anys de la publicació setmanal d'informació sardanista "Sardanejant".

L'any 1997 es publicava per primera vega, la pàgina d'informació sardanista. Una pàgina de caràcter setmanal cedida pel Diari Segre a l'entitat lleidatana per la difusió i projecció del món sardanista lleidatà. 

Un reconeixement també pel que significa en l'àmbit de la comunicació, el fet de disposar d'una pàgina setmanal, en el rotatiu amb més tiratge de la demarcació de Lleida. També, l'any 2014, es va signar un conveni de col·laboració amb el diari "La Mañana" en el qual, el diari publicaria una pàgina d'informació sardanista tots els dissabtes amb el nom de "Sardalleida" 

Amb aquest nou conveni, la dansa catalana disposava dues pàgines d'informació en les dues plataformes de premsa escrita més importants de la província de Lleida. Un fet que no es repeteix en cap altre mitjà de comunicació d'arreu del país.

Al llarg d'aquests vint-i-cinc anys han estat diverses les persones que han redactat la informació sardanista. Josep R. Fontanet, Carles Giné, Albert Palau, Pilar Artero, Sílvia Sabaté i Albert Font van ser els redactors fins a la primavera de 2011. A partir d'aquesta data, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, amb l'empenta de les xarxes socials i l'increment en el volum de feina que representa ampliar la comunicació en aquests nous canals, decideix crear el Departament de Comunicació i posar una persona al capdavant. Marc Rovira va ocupar el lloc de responsable de comunicació fins al 2017, any en que per motius laborals deixar el departament i fou substitut per l'actual cap de premsa, Joaquim Fabrés.

El premi serà lliurat pel president de la Federació, en Carles Vall, abans del sopar de la Nit de la Sardana i com un dels actes principals de l'esdeveniment. També, a continuació es lliurarà el premi Rotllana.

Els últims premiats amb aquest guardó han estat el músic i compositor golmesenc Òscar Barqué, la Cobla Jovenívola d'Agramunt pels trenta anys de la fundació i la família Saladrigues per la dedicació a la música i a la Bellpuig Cobla entre altres. El guardó Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació a favor de la sardana. El premi és consensuat per totes les sectorials.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA