Sardalleida

El periodista Xavier Solà distingit amb el premi Rotllana

El periodista Xavier Solà distingit amb el premi Rotllana
Autoria imatge: Xavier Solà

Reconeixement a la difusió de la sardana en el programa La Nit dels Ignorants

La Junta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha decidit atorgar el premi Rotllana 2023 al periodista Xavier Solà, director i presentador del programa "La nit dels ignorants" a Catalunya Ràdio.

El guardó vol distingir la contribució a la difusió del món sardanista i de la música de sardana de forma habitual amb l'emissió normalitzada de la dansa catalana en el programa "La Nit dels ignorants". Solà, segons comenta en l'entrevista que va concedir a la revista Unió, en referència a la dansa catalana; "m'agraden molt i com més va, més m'agraden".

El programa, amb un important apartat musical, aconsegueix introduir la sardana entre altes estils musicals amb gran acceptació entre els oients. El premi Rotllana és un guardó que lliura la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida amb el consens de la resta de sectorials i s'atorga a persones o entitats que estan vinculades o no directament al món sardanista de les nostres comarques, ajuden a difondre i normalitzar les sardanes des de la seva quotidianitat i alhora, contribueixen a donar al sardanisme una projecció exterior.

La nit dels ignorants és un programa radiofònic creat el 1987 per Carles Cuní a Catalunya Ràdio i presentat des de l'any 2010 per Xavier Solà. El programa, amb diferents apartats, respon a les preguntes que formulen els oients. 

 Xavier Solà i Vilaseca (Sant Feliu de Guíxols, 1960) és periodista i conductor de programes de ràdio en català. S'inicià en una emissora de Sant Feliu de Guíxols, continua en diverses emissores de ràdio fins que s'incorpora l'any 1985 a Catalunya Ràdio. Dirigir el programa "El suplement" des de l'any 1988 fins al 2008. També conduir els programes "Suc de coco" i "El secret" fins que el 2010 passà a dirigir "La nit dels ignorants" fins a  l'actualitat. 





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA