Sardalleida

Obertes les inscripcions per participar en el curs de monitor/a de colla de sardana esportiva

Obertes les inscripcions per participar en el curs de monitor/a de colla de sardana esportiva
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

El curs s'obre també als actuals capdansers i capdanseres

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i les sectorials de l'Acstell i el Saltem i Ballem, amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, organitza aquest curs adreçat a formar monitors i monitores de colles sardanistes amb la intenció d'incrementar el nombre de colles i dansaires en els diferents campionats de sardana esportiva.

Davant la situació actual de falta de rejoveniment de les colles sardanistes, les entitats es plantegen l'objectiu de formar monitors i monitores per portar una colla de sardana esportiva per tal d'afavorir el ressorgiment de noves colles amb persones formades per dur a terme aquesta tasca. El curs està obert també a capdansers/es de colla activa i tothom qui vulgui participar-hi segons les bases del curs. 

Amb la realització i finalització del temari del c urs, s'obtindrà el títol de monitor/a de colla de sardana esportiva de competició, reconegut per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

Les condicions que han de complir els aspirants a participar del curs són; ser major de divuit anys, saber ballar i repartir sardanes, tenir el carnet de monitor/a de sardanes (en cas de no tenir-lo, també es podrà dur a terme el curs i s'aconseguirà l'acreditació corresponent de tècnic de colla), assistir a un mínim del 90% de les classes i una avaluació final. El curs és obert a totes les persones del territori català. 

El preu del curs és de 25 euros, contempla la possibilitat per aquelles persones que no puguin assistir a totes les classes, participar en alguna de les classes programades amb un  màxim de quatre hores sense obtenir el carnet corresponent. En aquest cas el preu és de 10 €. La data màxima d'inscripció és el 28 de febrer i es pot formalitzar la participació a través del formulari que trobaran en les pàgines web de la federació i del Saltem i Ballem. ENLLAÇ INFORMACIÓ  ENLLAÇ FORMULARI INSCRIPCIÓ

Les classes estaran impartides per Núria Argilés, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, ballarina professional, entrenadora personal i instructora de fitness. Albert Palau, diplomat en Ciències de l'Educació en l'especialitat de Música. Mestre de monitors i monitores i va formar part de la colla gran del Grup Sardanista Montserrat de Lleida.

Rosa Miralles, diplomada en Ciències de l´Educació en l´especialitat d'Educació Física, educadora Emocional, formadora, assessora i conferenciant en educació per la salut i el benestar en intel·ligència emocional i coaching.  Jordi Llorens, dansaire de les colles del Grup Sardanista Estol d'Agramunt en totes les categories. Ha participat en els  Campionats de Lleida i els de Catalunya i en varies edicions al Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Té el carnet de monitor i ha entrenat a les colles d´Agramunt molts anys.

Carles Vall, informador sardanista a radio Tàrrega. Participa en els concursos de sardana revessa d'arreu de Catalunya i a revesses.cat. Va ser capdanser de la colla Cel Blau de Tàrrega. També comptarà amb Victor Geli, actual responsable de l'àrea de campionat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i dansaire de la colla Violetes del Bosc.