Sardalleida

Balaguer conclou la seva capitalitat

Balaguer conclou la seva capitalitat
Autoria imatge: Paeria de Balaguer

Intens cap de setmana amb les colles sardanistes com a protagonistes

Balaguer tancarà aquest cap de setmana del 25 i 26 de febrer, l'agenda com a Capital de la Sardana 2022. Una capitalitat que s'inicià el mes de març i que ha situat a la capital de la Noguera en l'epicentre del món sardanista al llarg de tot l'any.

Els actes de cloenda coincideixen amb la festa de les colles sardanistes que celebra anualment la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Una festa en la qual es lliuren els premis a les colles que han participat en el campionat de colles sardanistes de Catalunya.

Els actes s'iniciaran el dissabte 25 a les 5 de la tarda en la Plaça Mercadal amb la mitja ballada de sardanes a càrrec de la cobla Mil·lenària. Seguidament, i en la sala d'actes de la casa de la Paeria, se celebrarà la festa anual de les colles sardanistes amb el lliurament dels premis. El Teatre Municipal de Balaguer posarà en escena, a 2/4 de 8 de la tarda, un concert conjunt de la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Lo Pardal Roquer. Els assistents al concert gaudiran d'un ampli programa amb les sardanes d'estrena "Esterriana" del compositor Miguel Castro Santafé i l'adaptació a sardana de la popular cançó de Lo Pardal Roquer "Soc de l'oest". 

Les sardanes "Aurembiax" de David Esterri, "Terra de cavallers" d'Enric Ortí, "El somni de la princesa Nerídia", l'obra "Contradansa d'Alentorn" de Manel Oltra i el concert de Lo Pardal Roquer completaran el programa. El preu de l'entrada al concert és de 5 € i es poden comprar en les taquilles del teatre o en la seva pàgina web.

Els actes del diumenge 26 començaran amb una interessant visita guiada a l'exposició del Museu de la Noguera "Costumari balaguerí. Folklore i tradicions". A continuació s'inaugurarà el mural de l'artista Swen Schmith-Coll, "El balcó il·lustrat" dedicat al músic Enric Sauret. Seguidament, les sardanes tornaran a omplir de música i dansaires la Plaça del Mercadal amb la cobla Mil·lenària. L'organització ha preparat un dinar de germanor a 2/4 de 3 de la tarda en un restaurant de la ciutat per a tothom que vulgui participar-hi.

Els actes acabaran amb el "Concert de Cloenda Balaguer Capital de la Sardana 2022" a les 6 de la tarda en el Teatre Municipal amb la Cobla Mil·lenària i la participació de l'Orfeó Balaguerí. Els assistents gaudiran de l'estrena de la sardana "Sota l'esguard del Sant Crist de Balaguer" del compositor Josep Cassú, i altres composicions recuperades per la capitalitat com "Lo galop de Balaguer" amb versió per a cobla de Dani Gasulla, "Aimat Balaguer" de Ricard Viladesau i "Balaguer ciutat comtal" de Jaume Ventura. Es poden adquirir les entrades per aquest concert a un preu de 5 € en els punts habituals de venda. 

Balaguer passarà el testimoni de la capitalitat a Sant Cugat del Vallès el pròxim dissabte 18 de març amb la vista posada en les futures capitals que seran Manresa l'any 2024 i Olot el 2025. Anteriorment, han estat les ciutats d'Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015), Mollerussa (2016), Figueres (2017), Montblanc (2018), Perpinyà (2019), Sant Feliu de Guíxols (2021) i Balaguer (2022).





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA