Sardalleida

Concurs de fotografia Aplecs de la Sardana

Concurs de fotografia Aplecs de la Sardana
Autoria imatge: Amics de la foto de LLeida

Acord de la Coordinadora amb els Amics de la Foto de Lleida

La Coordinadora dels Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes conjuntament amb l'Associació Amics de la Foto de Lleida, promouen un concurs fotogràfic amb els aplecs sardanistes com a eix principal.

El concurs neix amb els objectius de promocionar i divulgar l'activitat del món sardanista a través d'imatges de qualitat, que reflecteixin els valors i l'esperit de col·lectiu que envolta, en aquest cas, els aplecs de la sardana. Alhora, donar a conèixer la sardana com una activitat oberta a totes les edats, mostrar a les persones no sardanistes que els aplecs són una activitat lúdica i que ballar la dansa catalana i participar en les activitats que organitzen les entitats pot ser una bona manera de trobar noves amistats.

En aquesta primera edició del concurs, limitat a les sòcies i socis dels  Amics de la Foto de Lleida, se celebrarà al llarg de tot l'any 2023 i els fotògrafs interessats a participar-hi podran visitar de manera individual o conjunta qualsevol dels vint-i-cinc aplecs sardanistes programats aquest any en la demarcació lleidatana, quedant  excloses imatges fora d'aquest àmbit geogràfic. 

La temàtica del concurs se centra a qualsevol aspecte relacionat amb l'activitat que es desenvolupa en un Aplec de la Sardana. A banda de plasmar el ball de la sardana es valorarà que la imatge mostri altres aspectes de la trobada sardanista com poden ser el vessant social de la trobada, oberta a tots els públics i de totes les edats, l'expressivitat dels dansaires, els elements singulars de la dansa com les mans, el punteig i també imatges de la cobla com a formació musical indispensable de l'aplec.

Cada participant podrà  presentar un màxim de cinc fotografies al concurs, essent cadascuna d'elles d'un aplec sardanista diferent. Les imatges es publicaran en la pàgina web de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. El termini de presentació i tancament de recepció de les obres serà el dilluns 18 de desembre de 2023.

Un jurat format per un fotògraf professional designat per l'organització, dues persones de l'entitat fotogràfica, el cap de premsa de la federació Sardanista i un membre de la Coordinadora d'Aplecs escolliran vint imatges finalistes de les quals en sortiren les guanyadores.

El concurs està dotat amb un primer premi de 300 € un segon amb 200 € i un tercer de 100 € i diploma per a tots els finalistes.

Les imatges guanyadores i finalistes formaran part d'una exposició itinerant pels municipis de la demarcació que ho demanin al llarg de l'any 2024.

L'entitat sardanista comunicarà i difondrà, a totes les agrupacions i associacions organitzadores d'aplecs de la província de Lleida i associades a la Federació, les bases del concurs,  i les instarà a ajudar i facilitar les tasques als fotògrafs que, acreditats com a sòcies i socis de l'entitat fotogràfica, visitin l'aplec amb motiu de realitzar fotografies de la trobada sardanista.

Els Amics de la Foto de Lleida és una associació sense ànim de lucre que promou la fotografia entre les seves associades i associats d'arreu de la província de Lleida. L'entitat organitza activitats formatives, tècniques i pràctiques, relacionades amb el coneixement de la fotografia i l'expressió fotogràfica artística, com són la programació i realització de conferències, cursos, tallers, trobades i sortides col·lectives entre altres activitats.

La Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes agraeix la bona predisposició dels Amics de la Foto de Lleida que han prestat des del primer moment per tirar endavant aquest concurs, el qual servirà, ben segur, per donar una imatge actual de les trobades sardanistes i servirà per suport per a la difusió de la dansa catalana fora dels seus àmbits més tradicionals.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA