Sardalleida

Arranca el curs de monitors de colla sardanista amb una vintena d'inscrits

Arranca el curs de monitors de colla sardanista amb una vintena d
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Dansa i preparació física les primeres assignatures del curs

Aquest diumenge 12 de març s'iniciarà a partir de 2/4 de 10 del matí la primera de les classes programades en aquest primer curs de monitors de colles de sardana esportiva. 

Núria Argilés, en la primera classe del matí i al llarg de dues hores, introduirà als alumnes en les tècniques de dansa i preparació física. Després d'una pausa, els assistents al curs rebran les primeres nocions sobre punts lliures i galop de fantasia. 

Núria Argilés és ballarina professional, entrenadora personal i instructora de fitness. Graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, certificada per la Royal Academy of Dance en ballet i per l'Art Factory International de Bologna (Itàlia) en dansa contemporània.

El curs constarà d'un total de 20 hores, es durà terme majoritàriament a Mollerussa en la Sala Polivalent de l'Amistat. Les classes de com "Visualitzar l'assaig de les colles sardanistes de diferents categories" programades pel dissabte 29 d'abril, es duran a terme en l'Escola del Parc de l'Aigua de Lleida a càrrec de monitors/es del Grup Sardanista Montserrat  de Lleida (GSM).

La resta del programa consta de, dissabte 25 de març, "10 continguts musicals que un capdanser/a hauria de saber" a càrrec d'Albert Palau, "Estratègies per generar cohesió al grup colla i com solucionar els conflictes" impartit per Rosa Miralles. 

El curs fa una pausa i retorna el dissabte 15 d'abril amb "Tècniques d'assaig de la colla sardanista i programació de la temporada" i "Evolució i funcionament de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTELL)" per Jordi Llorens, capdanser del Grup Sardanista Estol. El mateix dia, Víctor Geli, responsable del Campionat de Catalunya parlarà d'"Evolució i funcionament de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS)"

Carles Vall impartirà "Taller d'introducció i aprenentatge de la sardana revessa" el dissabte 6 de maig, i tancarà el curs aquest mateix dissabte amb una avaluació del curs sobre el temari après i repartiment i interpretació de la sardana.

Albert Palau, és Diplomat en Ciències de l´Educació en l'especialitat de Música. Mestre de monitors i monitores i exdansaire de colla gran del Grup Sardanista Montserrat de Lleida. Rosa Miralles, Diplomada en Ciències de l'Educació en l'especialitat d'Educació Física, és educadora emocional. Formadora, assessora i conferenciant en educació per la salut i el benestar en intel·ligència emocional i assessorament,  amb 17 anys d'experiència. Diplomada en Ciències de l'Educació en l'especialitat d'Educació Física.

Jordi Llorens, ballador de les colles del Grup Sardanista Estol d´Agramunt en totes les categories (infantil, juvenil i grans). Ha participat en els Campionats de Lleida, de Catalunya i en vàries edicions al Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Té el carnet de monitor i ha entrenat a les colles d'Agramunt molts anys.

Carles Vall, és el president de l'associació Amics de la Sardana de Tàrrega. Destaca la seva trajectòria com informador sardanista en el programa de ràdio Tàrrega "Germanor" i com a revessarie participant en diferents concursos individuals.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA