Sardalleida

Primer aplec de la sardana a EL Palau d'Anglesola

Primer aplec de la sardana a EL Palau d
Autoria imatge: Ajuntament del Palau d'Anglesola

Hi participaran els alumnes del taller de sardanes del Saltem i Ballem

La població del Palau d'Anglesola celebrarà el dissabte 22 d'abril la primera edició de l'aplec de la sardana a la localitat. Una aposta del consistori per incloure les activitats sardanistes en l'agenda cultural anual de la vila.

La festa sardanista començarà a 2/4 de 6 de la tarda amb la cloenda dels tallers de sardanes que s'han celebrat en l'escola Arnau Berenguer. Les nenes i nens que han participat en les classes sardanistes demostraran davant el públic assistent tot allò que han après. Primerament, es presentaran amb un Galop, ballaran una sardana de lluïment, una dansa popular catalana i tancaran amb la sardana de germanor.

A partir de les 6 de la tarda, i en l'avinguda Sant Roc, s'iniciarà l'aplec de la sardana que comptarà amb la cobla Vents de Riella d'Agramunt en la interpretació de les sardanes del repertori. El programa de tarda recull sardanes com "Trenta i cinquanta a Bellvitge" de Joan Jordi Beumala, "Essència d'aplec" d'Enric Ortí, "La Tia Pepa" de Josep Capell o "Esperit de colla" d'Agustí Serratacó entre altres.

En el transcurs de la ballada de tarda també tindran un paper destacat les alumnes del curs de sardanes per adults que s'imparteix des del mes de març a càrrec de dansaires de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa. Els participants en el curs, acompanyats d'integrants de la colla de competició "Somnis del Pla" de Mollerussa, es presentaran amb un Galop de fantasia, seguidament ballaran una sardana curta i continuaran ballant amb la resta d'assistents la resta de sardanes del programa. En el curs hi participen una quinzena de persones de la població amb la intenció de continuar amb les classes fins a finals de juny.

L'organització també posa a disposició dels assistents la possibilitat de sopar de germanor en el mateix aplec, el qual es trasllada en l'edició nocturna al Pavelló Poliesportiu. El sopar consta d'una amanida, entrepà de llonganissa i botifarra, gelat i beguda. El preu del tiquet és de 12 € i cal fer la reserva al web emplauelpalau.cat. 

A partir de les 10 de la nit es reprèn l'aplec amb la segona de les ballades amb un programa de set sardanes entre les quals, "El Palau de la Fosca" d'en Pitu Xamorro, "Festeig" de Ricard Viladesau,  "La platja dels bots" d'Alfred Abad, "Porta-la amb tu" d'Olivier Marqués, "Sis de set" d'Enric Ortí, "Camí de la Unesco" d'Anna Abad i "Pla d'Urgell" del mestre Josep Capell.

També al llarg de l'aplec se celebraran sorteig de productes entre els assistents i comptarà amb la participació de diversos grups sardanistes. L'aplec d'El Palau d'Anglesola està inscrit també en el concurs de fotografia que organitza la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes amb el suport dels Amics de la Foto de Lleida.

L'aplec és organitzat per l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, amb la col·laboració d'altres entitats del municipi.






0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA