Sardalleida

Premi Capital de la Sardana pel projecte "Sardanistes de Ponent"

Premi Capital de la Sardana pel projecte "Sardanistes de Ponent"
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Els premis es lliuraran el mes de desembre a Sant Cugat

La Confederació Sardanista de Catalunya, ha atorgat el Premi Capital de la Sardana a la recuperació històrica a l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) pel projecte audiovisual "Sardanistes de Ponent".

L'anunci es va fer en el transcurs de la lectura dels premis Capital de la Sardana que va tenir lloc en el marc dels actes de proclamació de Sant Cugat del Vallès com a Capital de la Sardana 2023. La Confederació també va distingir al Diari Segre amb un dels  Premis a Mitjans de comunicació pels vint-i-cinc anys de la publicació setmanal d'informació sardanista "Sardanejant". El lliurament dels premis tindrà lloc el dia 16 de desembre al Teatre Auditori de Sant Cugat.

"Sardanistes de Ponent" és un projecte audiovisual editat i dirigit per Joaquim Fabrés, cap de premsa de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. L'objectiu principal del projecte és salvaguardar la memòria sardanista a les Terres de Ponent a través de les vivències i experiències de sardanistes que han destacat en la seva participació en el foment i ressò de la sardana en l'àmbit de les colles sardanistes.

El projecte consta en una primera edició de nou enregistraments amb deu sardanistes protagonistes. Totes i tots els entrevistats són persones vinculades des de molt joves a la sardana i a les colles sardanistes i continuen en actiu com educadors, jurats de concursos de colles sardanistes i inclús ballant en colla de competició.

El primer audiovisual es va publicar el setembre de 2021 amb el sardanista mollerussenc Rafel Calvet i va continuar amb Joan Castellà de Cervera, Antonieta Tella d'Agramunt, Marcel·lí Teixidó de Tàrrega, Josep Maria Roset d'Almacelles, Pilar Torrades de Vilanova de Bellpuig, Joan Cardenyes de Ponts, Remei Viles i Marina Muntada d'Oliana i Montserrat Carulla de Miralcamp.

Des de l'Acstell s'estudia la possibilitat de realitzar un segon bloc d'enregistraments amb la participació de sardanistes joves de diferents colles i en actiu en el Campionat de la Terra Ferma per conèixer també la seva vivència en el món de la sardana i poder transmetre aquestes vivències i valors a altres col·lectius joves de les diferents ciutats i poblacions.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA