Sardalleida

El Castell del Remei recupera l'Aplec de la Sardana

El Castell del Remei recupera l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Tres cobles lleidatanes interpretaran les sardanes del repertori

Les sardanes tornen amb força en l'emblemàtic indret del Castell del Remei amb la recuperació de l'aplec de la Sardana que s'havia celebrat al llarg de vint-i-cinc anys.

La trobada sardanista també recupera la data, el dia 1 de maig, en la qual s'havia celebrat les anteriors edicions. L'aplec s'iniciarà a 2/4 de 12 del matí en la Plaça Major del Castell amb la cobla Jovenívola d'Agramunt, continuarà un dinar popular i a la tarda, als volts de les 5 de la tarda, la ballada continuarà a càrrec de la Cobla Tàrrega i la Vents de Riella d'Agramunt que tancaran la festa amb balls vuitcentistes i populars.

La recuperació de la festa sardanista és una iniciativa de la Fundació Castell del Remei i compta amb el suport de l'Ajuntament de Penelles i la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes. També col·laboren els ajuntaments de Bellcaire d'Urgell, Castellserà, la Fuliola-Boldú, Linyola, Ivars d'Urgell-Vallverd i Juneda. També el suport del Consell Comarcal de la Noguera i de la Diputació de Lleida.

Mireia González, presidenta de la Fundació Castell del Remei, en la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment que s'ha celebrat el dimecres 26 en la mateixa finca vitivinícola, ha manifestat que; l'aplec neix de la gent que fa cinquanta anys va crear aquest aplec de la sardana i ara, després de vint-i-cinc anys es torna a celebrar, amb la implicació d'entitats, institucions i com no, de la Fundació Castell del Remei. La recuperació de l'Aplec de la Sardana al Castell del Remei serà un èxit, una gran festa sardanista pel territori i pel món sardanista. 

Eloi Bergós, alcalde de Penelles, en la seva intervenció, ha destacat la importància de recuperar l'espai del Castell de Remei per donar-lo a conèixer de nou a joves i grans i com no, recuperar la sardana en aquest emblemàtic indret. Bergós ha destacat el compromís i bona disposició en la col·laboració en l'organització del Consell Comarcal de la Noguera i els ajuntaments de Bellcaire d'Urgell, Linyola, Castellserà, la Fuliola-Boldú, Ivars d'Urgell i Juneda.

Joaquim Fabrés, president de la Coordinadora d'Aplecs ha destacat la gran notícia que representa pel món sardanista el fet de poder anunciar nous aplecs en l'agenda anual. Una agenda que suma vint-i-cinc esdeveniments per aquest any 2023, davant dels vint-i-dos de l'any anterior. Fabrés ha agraït a la Fundació Castell del Remei, a l'Ajuntament de Penelles i a la resta d'ajuntament i entitats implicades el suport rebut per poder celebrar de nou l'aplec en aquest fabulós paratge. Sense la implicació d'entitats i institucions no seria possible.

El 1r. Aplec de l'Urgell, nom amb què es va donar a conèixer la manifestació sardanista, se  celebrava per primera vegada l'1 de maig de 1974 i va perdurar fins a l'any 1998, en total 25 edicions. Ara, després de vint-i-cinc anys, torna amb el nom de l'Aplec del Castell del Remei, l'aplec intercomarcal de les terres de Ponent. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA