Sardalleida

Neix el "Col·lectiu Sardanista de Balaguer"

Neix el "Col·lectiu Sardanista de Balaguer"
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista de Balaguer

La nova entitat dona continuïtat al projecte Capital de la Sardana

La ciutat de Balaguer compta des de mitjans del mes d'abril amb una nova entitat sardanista que se suma al gruix de l'entramat cultural i tradicional de la Capital de la Noguera.

"Col·lectiu Sardanista de Balaguer" nom de la nova associació sardanista compta amb en Jaume Marvà al capdavant. Marvà, destacat activista sardanista, va ser president de l'Acstell i va capitanejar el projecte Balaguer Capital de la Sardana 2022 amb un gran èxit tant de participació com per la qualitat dels espectacles oferts. Formen part de la nova junta, Rosa Piquè, Albert Masagué, Gemma Balagueró i Carme Barrot, totes i tots sardanistes amb llarga trajectòria com dansaires de colles de sardana esportiva de la ciutat.

El nou col·lectiu neix amb l'objectiu de dinamitzar el món sardanista a la ciutat aprofitant l'impuls de la capitalitat.

La ballada de sardanes de la diada de Sant Jordi va ser l'escenari escollit per la presentació. L'entitat va presentar tot un seguit de propostes pensades per la captació de socis i sòcies. També,  van donar a conèixer els compromisos del Col·lectiu vers la ciutat i la ciutadania i una proposta d'agenda sardanista anual. L'entitat va participar en el dia de la dansa que es va celebrar el passat 28 d'abril amb diverses colles de la ciutat i prepara per a aquest diumenge 14 de maig una nova edició de l'Aplec de la Sardana de les Franqueses.

Guardó per l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

L'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 va ser guardonada amb un Premi d'Honor en reconeixement de la tasca duta al llarg de tot l'any en l'organització dels actes de la capital sardanista i el ressò que ha estat per la ciutat de Balaguer.

El guardó es va lliurar en el transcurs de la Nit de la Cultura celebrat el passat 22 d'abril. Jaume Marvà com a president de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 va recollir el guardó i aprofitar l'ocasió per agrair l'esforç de tota la junta de l'entitat i als professionals de l'àrea de cultura de la Paeria de Balaguer. 






0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA