Sardalleida

"Aires de Ponent", finalista al concurs de La Sardana de l'Any

"Aires de Ponent", finalista al concurs de La Sardana de l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

"Balaguer, Capital de la Sardana" opta al premi de la Crítica

La sardana de la compositora M. Mercè Navarro, "Aires de Ponent" dedicada al sardanista d'Alcoletge Raül Asnà, serà una de les vuit sardanes finalistes que opten al premi Popular de la trenta-tresena edició del concurs de La Sardana de l'Any, el qual se celebrarà en el Casino de Lloret de Mar aquest dissabte 27 de maig de 2023.

La sardana "Balaguer, capital de la Sardana 2022" del compositor Dani Gasulla és una de les tres finalistes al premi de la Crítica. Les altres dues composicions són, "L'astàlec de bronze" de Lluís Alcalà i "Calonge i Sant Antoni" de Marc Timón. El resultat es donarà a conèixer al llarg del concert.

Les sardanes finalistes al premi Popular són; "Ocells primerencs" de Lluís Pujals, "Junts" de Joaquim Hostench, "Les campanes de Foixà" de Josep Coll, "Capvespre a Figueres" d'Amadeu Escoda, "Aires de Ponent" de Maria Mercè Navarro, "Esperit bisbalenc" de Jordi Paulí, "Balenyà, més de mil anys d'història" de Carles Santiago i "Anella banyolina" de Jordi Molina.

El concert s'iniciarà a 2/4 de 6 de la tarda amb una primera part en la qual la Cobla Orquestra Selvatana interpretarà les vuit sardanes que opten al premi Popular. En la segona part, se celebrarà un concert amb la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Salvador Brotons. El repertori és un homenatge pel 80è aniversari de Joan Lluís Moraleda i comptarà amb l'actuació de la soprano Ariadna Moraleda, filla del compositor. Hi participaran també el tenora solista Jordi Figaró i assistirem a l'estrena de l'obra de Dani Gasulla "Fantasia per a Banda".





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA