Sardalleida

El Grup Sardanista Balàfia conclou els cursos de sardanes

El Grup Sardanista Balàfia conclou els cursos de sardanes
Autoria imatge: Grup Sardanista Balàfia

La tradicional ballada se celebrarà el dissabte 10 de juny

El Grup Sardanista Balàfia conclou el curs de sardanes amb la tradicional ballada que se celebrarà el dissabte 10 de juny a les 7 de la tarda en el Centre Cívic de Balàfia. El curs de sardanes que cada any imparteix el Grup s'inicia el mes de setembre i conclou a principis de juny.

Com és tradicional, un dels moments més esperats serà el de l'estrena d'una nova sardana, de la qual només podem avançar que és del compositor Òscar Barqué, i serà interpretada, com la resta del programa, per la Cobla Contemporània.

Aquest 2023 el Grup Sardanista Balàfia celebra el trentè aniversari de la fundació del grup. Trenta anys promocionat, ensenyant i defensant la continuïtat la dansa catalana. El Grup es caracteritza per la seva participació en molts aplecs de sardanes, amb la participació com a colla fora de concurs en el Campionat de Colles sardanistes de la terra Ferma i per moltes altres activitats.

L'estrena d'una sardana en cada edició de la cloenda ja forma part de les tradicions sardanistes a les Terres de Ponent. Recordem que la primera estrena va tenir lloc el 2004 amb la sardana "Balàfia"  de Martí de Joan, el qual va repetir amb la composició "Lleida Sardanista 2011" que li va valer el Premi popular de la Sardana de l'any d'aquella edició. 





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA