Sardalleida

Fonts de Valldans participarà en l'Aplec Internacional d'Adifolk

Fonts de Valldans participarà en l
Autoria imatge: Josep Blasi

La ciutat austríaca de Villach seu de la trobada

Els dies 16, 17 i 18 de juny la ciutat austríaca de Villach en el districte de Caríntia, tocant amb la frontera italiana, serà la seu de la trenta-cinquena edició de l'Aplec Internacional Adifolk.

Fonts de Valldans, colla sardanista de Ponts, que participa en el Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma serà la colla representant de les comarques de Ponent en aquesta edició de la trobada. Aquesta serà la quarta vegada que la colla sardanista de Ponts participa en el programa oficial de l'Aplec. Va estar present el 2016 a Perpinyà, el 2018 a Manresa (Washington), el 2021 a l'Alger i aquest 2023 a Villach. 

Les altres dues colles sardanistes que participen en aquesta edició són "Aires Gironins" de Girona i "Toc de dansa" de Tarragona.

La sardana té un paper rellevant en el programa de l'Aplec. Així, el divendres 16 de juny, 2/4 de 7 de la tarda se celebrarà una ballada de sardanes oberta a tot el públic. El matí de dissabte s'iniciarà amb una cercavila de tots els grups participants i a continuació ballada de sardanes i mostra de danses catalanes a la tarda. El diumenge a les 5 de la tarda, ballada de sardanes amb exhibició de les colles sardanistes participants en l'aplec. A 2/4 de 8 del vespre espectacle de cloenda de l'Aplec Internacional.

Els altres grups o colles lleidatanes que participen en l'aplec són; "Drac esparrac" de Tragò, "Lleó" de Lleida, i els representants del Pubillatge a les nostres contrades.

L'Aplec Internacional Adifolk es va iniciar l'any 1988 a la ciutat d'Amsterdam, i al llarg d'aquests 35 anys ha passat per ciutats com, París, Florència, Luxemburg, Lisboa, Manchester, Malmö, Cracòvia, Budapest, Washington i Copenhaguen entre altres. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA