Sardalleida

Ballades de sardanes per commemorar el Dia Universal de la Sardana

Ballades de sardanes per commemorar el Dia Universal de la Sardana
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

"Placidesa" de Lluís Albert, sardana universal

El diumenge 18 de juny se celebra arreu de Catalunya el Dia Universal de la Sardana, una data que es commemora sempre el diumenge previ a Sant Joan i suposa un símbol unitari entre totes les activitats sardanistes. Així, i com a simbolisme d'aquesta diada s'escull una sardana comuna que s'interpreta en totes les ballades. Per aquest 2023 la sardana és "Placidesa" del compositor Lluís Albert en commemoració del centenari del seu naixement.

Ballada de sardanes al barri de Cappont de Lleida

Sardanes i sardanistes ompliran la Plaça de Cappont el diumenge 18 de juny a partir de les 10 del matí amb la cobla de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt en la interpretació de les sardanes i la participació de  colles sardanistes d'arreu del territori. La ballada està organitzada pel Col·lectiu Cultural Cappont de Lleida.

Les Borges Blanques se suma al Dia Internacional de la Sardana

La Placeta del Terrall de les Borges Blanques és l'escenari escollit per celebrar el Dia Universal de la Sardana. La sardana s'iniciarà a 2/4 de 8 de la tarda amb la cobla Vents de Riella en la part musical. 

La colla sardanista "Brut Natura" de la capital de les Garrigues oferirà una exhibició de sardanes en el transcurs de la ballada. L'organització oferirà un berenar a totes i tots els assistents.

Recordem que la Colla Brut Natura celebra aquest any 2023 el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. 

Cervera també celebra el dia Universal de la Sardana

La Plaça de Santa Anna acollirà el diumenge 18 de juny la ballada de sardanes a càrrec de al Cobla Tàrrega amb motiu del Dia Universal de la Sardana. La Ballada s'iniciarà a 2/4 de 8 de la tarda i és organitzada pels Amics de la Sardana de Cervera.