Sardalleida

Agramunt celebra una nova edició de l'Aplec de la Sardana

Agramunt celebra una nova edició de l
Autoria imatge: Agrupacio Sardanista Barretina

La plaça Mercadal serà de nous la seu de la trobada sardanista

Coincidint amb la festivitat de Sant Joan, l'Agrupació Sardanista Barretina d'Agramunt organitza una nova edició de l'Aplec de la Sardana a la població. La Plaça Mercadal, seu de les trobades sardanistes, acollirà aquesta edició el dissabte 24 de juny a les 7 de la tarda i les 10 de la nit. Les cobles que interpretaran l'ampli repertori seran la Cobla Vents de Riella i la Cobla Jovenívola d'Agramunt, ambdues formacions de la mateixa població.

L'organització de l'aplec, que arriba aquest 2023 a la trenta-dosena edició, ofereix la possibilitat de sopar en la mateixa plaça. El menú consta de pa de pagès amb embotit, patates, olives, aigua, vi i postres al mòdic preu de 11 €.  Per participar-hi no cal fer inscripció prèvia.

El repertori sardanista dividit en ballada de tarda i de nit, consta d'un total de vint sardanes i els dansaires podran gaudir ballant de composicions tan populars com "Lo pont de Balaguer" de Dani Gasulla, "L'encís del Ripollés" de Josep Coll, "Noces de diamant" de Ricard Viladesau, ""Girona aimada" de Vinceç Bou, "Els dos perxes" d'Amadeu Escoda, "Joves lleons" de Jordi Paulí, "Cercant el so de la sardana" de M. Mercè Navarro, "Petitona" de Montserrat Pujolar i "Soc de l'Oest" de David Esterri.

Cal destacar del repertori la interpretació de les sardanes "Gina" de Lluís Alcalà i "Agro Muntis" de Xavier Ventosa" finalista i guanyadora respectivament del 2n concurs de composició organitzat per l'Escola Municipal de Música d'Agramunt.

El programa de l'aplec es complementa amb el concurs de colles improvisades en la ballada de nit i un sorteig de dues paneres amb productes locals i de proximitat. L'Agrupació Sardanista Barretina amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt ultima els detalls del cicle de sardanes a la fresca que tradicionalment se celebren els diumenges del mes de juliol, agost i part de setembre. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA