Sardalleida

Divuitena edició del cicle de Sardanes a la Fresca al Segrià

Divuitena edició del cicle de Sardanes a la Fresca al Segrià
Autoria imatge: Segrià Cultura

'Sardanes a la fresca al Segrià' inclou classes de ball i la popular sardana The Tyets

Notícia publicada a: https://www.segria.cat/tipus-banner/cultura

El cicle ‘Sardanes a la Fresca al Segrià-XVIII Volta comarcal de sardanes' ampliarà el seu calendari en aquesta edició del 2023, passant de les 8 ballades de l'any anterior a les 10 d'aquesta edició. També presenta nombroses novetats, com ara que es vol aprofitar l'impuls de la popular sardana de The Tyets per atreure més jovent i que les ballades inclouran classes per aprendre a ballar sardanes.

Així, començant pel nombre de ballades, se'n duran a terme un total de 10, ampliant el calendari davant l'alta demanda dels ajuntaments i prioritzant els municipis que no van acollir el cicle l'any passat. D'aquesta manera, ‘Sardanes a la Fresca 2023' començarà a Alcarràs el 7 de juliol, i oferirà altres tres ballades durant aquest mes: el 14 a Alguaire, el 21 a Corbins i el 28 a Torres de Segre. Per a l'agost s'han programat dos ballades: el dia 18 a Seròs i el 25 a Artesa de Lleida. La volta acabarà amb quatre ballades al setembre: el dia 1 a Torrefarrera, el 8 a Maials, el 15 a Soses i el 22 a Albatàrrec.

D'altra banda, per primera vegada en totes les ballades hi haurà professorat de la Federació Sardanista que ensenyarà a ballar sardanes al públic que vulgui sumar-se a les colles adherides al cicle. Precisament la imatge triada per al cartell d'enguany fa referència als passos d'aquest ball tradicional, amb un clar objectiu de promoure l'aprenentatge i la pràctica d'aquest ball popular.

Una altra de les novetats és que les cobles tocaran en totes les actuacions el ‘Coti x Coti', la sardana que han popularitzat The Tyets, per tal de fomentar la incorporació al cicle de nous participants, especialment jovent.

Pel que fa al nombre de colles, es manté en 11, perquè, tot i que s'ha donat de baixa el Grup Sardanista Ixmucané de Benavent de Segrià, ha entrat una nova formació, l'Associació Aufés Sardanes, d'Alfés. La resta repeteixen: Amics de la Sardana d'Alguaire, Agrupació Sardanista Artesa de Lleida, Agrupació Sardanista Germanor d'Artesa de Lleida, Associació de Dones Pou de Gel de Puigverd de Lleida, Amics de la Sardana d'Almacelles, Escola Sardanista de Torres de Segre, Grup Sardanista de l'Associació 50 i més d'Alcarràs, Colla Sardanista Dansaires del Pi d'Alpicat, Grup Sardanista Balàfia i Grup Sardanista 27 d'Abril.

Quant a les cobles participants, n'hi haurà com sempre quatre, amb la mateixa particularitat que en el cas de les colles: aquest any no hi participarà la Cobla Lo Castell per dissolució, però el seu lloc l'ocuparà la Cobla 11 de Setembre de Lleida, que s'estrenarà al cicle. Les altres tres cobles participants seran la Bellpuig Cobla, la Cobla Tàrrega i la Cobla Vents de Riella d'Agramunt, que repeteixen.

‘Sardanes a la Fresca al Segrià' és un dels cicles més populars que organitza l'àrea de Cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i del Departament de Cultura de la Generalitat, a més de la col·laboració dels ajuntaments i colles sardanistes de la comarca.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA