Sardalleida

L'Aplec de Juneda arriba a la quaranta-dosena edició

L
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Juneda

La trobada s'iniciarà a les 7 de la tarda

Juneda celebrarà el dissabte 8 de juliol una nova edició de l'Aplec de la Sardana a novetats en la programació. La trobada sardanista es començarà a les 7 de la tarda amb una gimcana carregada de sorpreses en la que participaran els alumnes de 5è i 6è del taller de sardanes del Saltem i Ballem impartit a l'escola Manuel Ortiz de la població. Una gimcana oberta a la participació de tots els nois i noies que així ho desitgin.

Seguidament, i a càrrec de la cobla Jovenívola d'Agramunt, tindrà lloc la ballada de tarda amb un programa de 7 sardanes tan conegudes i balladores com "Camí de la Unesco" de l'Anna Abad, "Amb aire festiu" de Martí de Joan i "Essència d'Aplec" d'Enric Ortí entre altres.

A 2/4 de 9 del vespre els alumnes del Saltem i Ballem de l'escola Manuel Ortíz faran una exhibició amb un Galop de Fantasia, ballaran la popular sardana "coti x Coti" i tancaran amb la sardana de germanor "Juneda" d'Agustí Cohí.

Un cop finalitzat el programa de tarda, l'organització ha preparat un sopa de l'aplec per a totes i tots els sardanistes que desitgin participar-hi. 

L'Aplec clourà amb la ballada de nit, també a càrrec de la Jovenívola d'Agramunt, amb un programa de cinc sardanes, entre les que figuren; "Joves lleons" de Paulí Safont, "Palau de la Fosca" de Pitu Xamorro i la popular "El Sereno" de Josep Coll, entre altres.

L'Aplec és organitzat per l'Agrupació Sardanista de Juneda amb la col·laboració de l'Ajuntament de la població.