Sardalleida

Trenta-dosena edició de l'Aplec de la sardana d'Arbeca

Trenta-dosena edició de l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista Arbeca Nostra

La Plaça del Pou seu de l'aplec de la sardana

La vila d'Arbeca celebra, el dissabte 22, la trenta-dosena edició de l'aplec de la sardana a la població. La trobada sardanista tindrà lloc en la Plaça del Pou, seu tradicional de l'aplec, a partir de les 8 de la tarda amb l'inici de la ballada de tarda amb la cobla Jovenívola d'Agramunt, formació que també interpretarà les sardanes de la ballada de nit.

L'organització de l'aplec, l'Agrupació Sardanista Arbeca Nostra, ofereix a totes i tots els assistents la possibilitat de participar en el sopar de germanor que tindrà lloc entre la ballada de tarda i la de la nit. El sopar, a un preu d'11 €, consta d'un entrepà a escollir entre llonganissa, pernil o formatge, un gelat de postres, vi, aigua i cafè. Les inscripcions als telèfons habituals de l'Agrupació.

El repertori sardanista està formant per un total de divuit sardanes repartides entre les dues ballades. La cobla Jovenívola d'Agramunt ha preparat un programa amb sardanes de totes les èpoques, molt balladores i conegudes pels sardanistes. 

"Petitona" de Montserrat Pujolar, "Renoi quina festa" de Ramon Vilà, "Aplec de tardor" de Conrad Saló, "Sardanes a Mollerussa" de Josep Capell, "Porta-la amb tu" d'Olivier Marqués, "Montblanc Capital de la Sardana" d'Alfred Abad" i "Arbeca Nostra" de Manel Gras i mossèn Anton Bru com a cloenda.

El repertori, però, no oblida les sardanes més balladores d'aquest estiu, i els sardanistes gaudiran ballant, "Soc de l'Oest" de David Esterri i "Coti x Coti" amb arranjada per Xavier Ventosa.