Sardalleida

Cloenda del curs de monitors de colles sardanistes

Cloenda del curs de monitors de colles sardanistes
Autoria imatge: Eva Vall

Carles Vall va impartir una classe introductòria a les sardanes revesses

El passat dissabte 8 de juliol va cloure el curs de monitors de colla de sardana esportiva. Amb una participació de quinze alumnes, el curs es va iniciar el diumenge 12 de març i s'ha impartit en un total de cinc sessions. 

Organitzat per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, el Saltem i Ballem i les sectorials,  Acstell i Coordinadora d'Aplecs de les Comarques Lleidatanes ha comptat amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

L'objectiu principal del curs és el de formar monitors i monitores per portar una colla sardanista de sardana esportiva de competició per tal d'afavorir el ressorgiment de noves colles amb persones formades per dur a terme aquesta tasca. El curs també ha estat obert a capdansers i capdanseres de colles actives.

Al llarg de les cinc jornades i les vint hores, els participants han rebut formació de dansa, preparació física, galop, punts lliures, continguts musicals, estratègies per generar cohesió al grup i solucionar conflictes, tècniques d'assaig, breu resum de la historia de l'Actesll i de la Unió de Colles, una classe pràctica d'assaig d'una colla i introducció a la sardana revessa.

Els professors han estat, Núria Argilés, Albert Palau, Rosa Miralles, Jordi Llorens, Víctor Geli, Monitors/es del Grup Sardanista Montserrat i Carles Vall.

A banda dels participants del territori lleidatà, Bellvís, Miralcamp, Alcarràs, Golmés, Bellcaire d'Urgell, Lleida i Balaguer hi han participat alumnes de Creixell, Calaf i Barcelona.

El curs el va cloure amb unes paraules d'agraïment als participants per part d'Annabel Caba, en representació del Saltem i Ballem i Pepita Solsona, presidenta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. En el transcurs de la pròxima Nit de la Sardana es lliuraran els carnets que acreditaran la formació en monitor/a de colla sardanista de competició a tots els alumnes que han participat del curs de forma regular i han superat una prova final del curs. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA