Sardalleida

Anna Abad i Joan Moliner protagonistes de la 'Ballada dels Fanalets'

Anna Abad i Joan Moliner protagonistes de la
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista Balaguer

(Notícia del Col·lectiu Sardanista de Balaguer)

Els compositors Anna Abad i Joan Moliner seran els protagonistes de la ballada de sardanes a la fresca que tindrà lloc el proper dissabte 22 de juliol. El Col·lectiu Sardanista de Balaguer ha preparat una ballada temàtica amb obres d'aquests dos compositors, que són alhora membres de la cobla Maricel, que serà l'encarregada de la part musical.

Anna Abad és tible de la cobla Maricel, i també una de les compositores més de moda dins del panorama coblístic actual. Participarà a la ballada amb cinc títols, entre els que destaca l'obra  ‘Els colors de l'estany', amb la que acaba de guanyar el Premi Joventut del certamen La sardana de l'Any, i que serà ballada com a ‘sardana del fanalet'. També hi sonaran dues obres estrenades enguany: són ‘Sant Cugat capital de la sardana' i ‘Pètals d'una flor de juny', dedicada a l'aplec de Calella.

L'altre compositor convidat és Joan Moliner, flabiolaire de la cobla Maricel. Moliner participarà a la ballada amb quatre títols, dels quals un de molt coneguda pel públic balaguerí, ‘Sardanes al Mercadal', que va guanyar el premi del públic al certamen per triar la sardana de la capitalitat de Balaguer. També s'interpretarà la seua obra ‘Aurembiaix d'Urgell', estrenada l'any passat a l'Aplec de les Franqueses.

La ballada dels fanalets s'emmarca dins dels actes que s'han programat al centre històric del 22 al 25 de juliol en el marc de la Festa dels Fanalets de Sant Jaume. Està organitzada conjuntament per la Paeria de Balaguer i el Col·lectiu Sardanista, i compta amb la col·laboració dels Comerciants del Centre Històric i de l'Associació de Veïns.

Dissabte 22 de juliol

22.00 h . Plaça Mercadal

Balaguer

Cobla Maricel

(Imatge, Col·lectiu Sardanista de Balaguer)