Sardalleida

Organyà programa l'espectacle "Ànimes del Pirineu" en el marc de l'aplec de la sardana.

Organyà programa l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista Organyà

La trobada sardanista arriba a la vint-i-cinquena edició.

L'Agrupació Sardanista d'Organyà, amb el suport de l'Ajuntament de la població organitzen pel pròxim dissabte 5 d'agost l'edició número vint-i-cinc de la trobada sardanista a la població i que al llarg dels anys s'ha convertit en tot un referent sardanista a les comarques pirenaiques lleidatanes.

L'aplec que comptarà amb la Lluïsos Cobla en la part musical, començarà a les 7 de la tarda amb una ballada de sardanes en la Plaça Major d'Organyà. A continuació, l'organització ha preparat un sopar per a totes aquelles persones que desitgin participar-hi, amb un menú a base d'entrepans, begudes i gelats de postres. En el transcurs del sopar es farà un sorteig de diversos lots de productes.

Com a novetat d'aniversari, l'Agrupació ha programat l'espectacle "Ànimes del Pirineu" a càrrec de la Lluïsos Cobla. L'espectacle és "una proposta musical i literària que vol apropar, de forma amena i amb un format atrevit i singular, l'essència musical de la cobla i els elements més arrelats, nostrats i a la vegada fantàstics, de les llegendes del nostre país".

La cobla és dirigida per Enric Ortí, sota la direcció escènica de Pep Farrés i les composicions signades per Ferran Carballido. Les llegendes són obra de l'escriptora Anna Marsal i narrades per l'actriu Montserrat Pelfort. 

La cobla Lluïsos de Taradell és la més antiga de Catalunya. Va fer la seva presentació el dia de Nadal de 1876 de la mà del seminarista Isidre Reig, de Taradell, encara que ho va fer en formació d'orquestra i no va ser fins al 1925 que es va estrenar com a cobla. Ubicada a Taradell, els Lluïsos és una de les formacions més populars de la Catalunya central. L'any 1986 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi en reconeixement de la bona tasca portada a terme al llarg de la seva història.