Sardalleida

Més d'un centenar de joves participen en les colònies d'estiu del GS Montserrat

Més d
Autoria imatge: Grup Sardanista Montserrat

L'equip de monitores i monitors està format per una trentena de persones

El grup Sardanista Montserrat va dur a terme, un any més les colònies d'estiu amb la participació de cent vuit noies i nois d'entre 4 i 17 anys. En paraules de la Sara Queralt, presidenta del Grup Sardanista Montserrat de Lleida; Les activitats d'estiu del Grup Sardanista Montserrat són unes de les activitats principals que donen sentit al nostre hashtag preferit: #moltmésquesardanes. Aquests dies de convivència aprofitem tots els beneficis de l'educació en el lleure plantejant-nos dos objectius principals, en primer lloc, cuidar i fomentar l'essència d'Equip de les nostres colles i, en segon lloc, donar a conèixer l'esplai sardanista i la sardana a infants i joves que no estan vinculats a l'activitat setmanal, però comparteixen els nostres valors i la manera de viure i creure en la cultura catalana. I és que les activitats d'estiu acullen tant als dansaires de les colles com a nens i nenes que no ballen.

En aquesta nova edició, que des del 1983 se celebra en una casa de Canillo al Principat d'Andorra, hi han participat en les Petites Colònies amb una durada de cinc dies, vint-i-quatre infants entre 4 i 8 anys. 60 nois i noies entre 9 i 14 anys han participat en les colònies amb una durada de deu dies i en el Camp de Treball de també deu dies de durada hi han participat vint-i-quatre joves d'entre 15 i 17 anys.

Les activitats d'estiu formen part de l'agenda del grup, però aquest any, amb motiu de la celebració dels 50 anys del grup sardanista, l'últim dia de les activitats van organitzar, per primera vegada, una jornada dedicada a les famílies. Segons la Sara; va ser un dia festiu magnífic que va comptar amb una visita per les instal·lacions, un dinar de germanor en el que hi van participar les famílies, els infants, joves, equip de monitors i intendència. Vam acomiadar la festa amb animació infantil amenitzada pel grup PolcaSol3.

Des del Grup Sardanista recorden que, com totes les activitats del Grup, les activitats d'estiu es tiren endavant per part d'un equip format per més d'una trentena de persones voluntàries que treballen desinteressadament des del mes de gener perquè aquest projecte sigui un èxit any rere any.

Imatges cedides pel Grup Sardanista Montserrat