Sardalleida

Estrena de tres noves sardanes a Alpicat

Estrena de tres noves sardanes a Alpicat
Autoria imatge: Dansaires del Pi

Les estrenes van coincidir amb l'aplec de la sardana

Els mesos de la primavera i de l'estiu es caracteritzen per una gran activitat sardanista. Els últims concursos de colles sardanistes a mitjan juny, els aplecs que se celebren a les Terres de Ponent cada cap de setmana i les nombroses ballades a la fresca omplen l'agenda sardanista de casa nostra en aquests mesos on el bon temps invita a ballar a places i carrers.

Aquesta gran activitat, algunes vegades, amaguen altres notícies que es produeixen i que per falta d'espai en les publicacions es queden en el tinter.

Rescatem la notícia de l'estrena de tres sardanes en el transcurs de l'Aplec d'Alpicat celebrat el dissabte 17 de juny. La primera és una sardana dedicada al sardanista del Grup Dansaires del Pi i també del GS Montserrat, Carles Aixut. La sardana, "El noi d'Aspa" del compositor Jeroni Velasco, va ser un regal de la seva família amb motiu dels seus cinquanta anys. La Cobla Contemporània va estrenar la sardana "Films" del compositor Jordi Paulí i Safont. L'estrena es va dur a terme en l'Aplec d'Alpicat com a tribut dels cinc anys de la celebració de la cita sardanista. 

I la tercera estrena va ser la sardana "L'essència dels Finets" de la compositora M. Mercè Navarro. Un regal de la colla Dansaires del Pi d'Alpicat a Josep M i Eudald Roig, professors de sardanes de la colla sardanista des de la seva creació. Un moment molt emotiu per la sorpresa que va ser pels dos sardanistes que no eren sabedors d'aquesta estrena i regal.

La colla Dansaires del Pi, destaca pel seu dinamisme i implicació en el món de la sardana malgrat els pocs anys que porten en actiu. Una colla que participa en els concursos de colles sardanistes de les Terres de Ponent fora de concurs i són habituals participants en els aplecs de casa nostra. Una colla que s'identifica ràpidament gràcies a la samarreta vermella corporativa.