Sardalleida

Segon aplec de la sardana a Alfés

Segon aplec de la sardana a Alfés
Autoria imatge: Aufes Sardanes

La plaça de la Bassa serà l'escenari de la trobada sardanista

L'èxit de la primera edició de l'Aplec en la Vila d'Alfés ha portat als seus organitzadors, l'entitat "Aufes sardanes" a organitzar una segona edició amb el suport de l'Ajuntament de la vila.

L'Aplec de la Sardana se celebrarà el pròxim dissabte 9 de setembre en la plaça de la Bassa a partir de les 7 de la tarda i comptarà amb les cobles 11 de setembre i Maricel en la interpretació de la vintena de sardanes programades.

L'organització també ofereix servei de bar i reserves per aquelles persones que desitgin sopar en el mateix aplec. El menú, a un preu de 15 €, consta d'entrants, fideuada i postres. Cal fer la reserva en els telèfons de contacte habituals o en el correu de l'entitat: aufesardanes@gmail.com.

Els sardanistes gaudiran, en la ballada de tarda, de sardanes tan populars com; "Sardanes a la Lluna" de Josep "Refilets de l'avi" d'Artur Rimbau i Clos, "El llac per joguina" de Manel Saderra i Puigferrer, "Santa Pau"  de Josep Saderra i Puigferrer; "Festeig" de Ricard Viladesau i Caner i "Cercant el so de la Sardana" de Maria Mercè Navarro entre altres.

"De la Bisbal a Camprodon" de Conrad Saló i Ramell, "Dolça Ester" de Lluís Alcalà i Baqués, "Gràcies, Pere!" de Marc Timón i Barceló, "Aires de Ponent" de Maria Mercè Navarro i Galindo i "Els colors de l'estany" d'Anna Abad i Gils en seran algunes de les sardanes del programa de nit.

Alfés destaca en el calendari sardanista per celebrar la primera ballada de sardanes del nou any a les Terres de Ponent. Cada primer dia d'un nou any i a quarts de 9 del matí s'escolta al flabiol donant entrada a la cobla per celebrar l'arribada del nou any.