Sardalleida

Aplec de la sardana a Bellpuig

Aplec de la sardana a Bellpuig
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Bellpuig

Trenta-quatre edicions de la popular trobada sardanista

L'Agrupació Sardanista de Bellpuig organitza pel diumenge 17 de setembre la trenta-quatrena edició de l'Aplec de la Sardana vila de Bellpuig. La trobada sardanista, que se celebrarà en la Plaça Ramon Folch,  s'iniciarà a les 12 de matí amb la primera de les ballades de sardanes a càrrec de la cobla Nova Blanes. 

L'Aplec continuarà a la tarda amb una doble ballada amb les cobles Jovenívola d'Agramunt i Bellpuig Cobla.

En la ballada de matí destaca un repertori molt popular amb sardanes com "La meva saltirona", "Apa nano" i "Sardanes a la lluna", les tres del mestre Josep Capell. "Prada Ripoll" de René Picamal, "Sardanes a l'ONCE" de Jordi Paulí o la popular "El sereno" de Josep Coll, són altres sardanes que componen el programa matinal.

La ballada de tarda, en la mateixa plaça, s'iniciarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda amb les cobles Jovenívola d'Agramunt i Bellpuig Cobla, que s'intercalaran en la interpretació del llarg programa amb 17 sardanes per a gaudi dels sardanistes. 

"Renoi quina festa" de Ramon Vilà, "La platja dels Bots" d'Alfred Abad, "La puntaire" de Lluís Badosa, "Valenta i castissa" de Joan Làzaro, "Sot l'esguard del Sant Crist de Balaguer" de Josep Cassú, "Amb aire festiu" de Martí de Joan, "Festa Major a Bellpuig" de Joan Cerrada o "Terra nostra" de Bartomeu Vallmajó són algunes de les sardanes que conformen el programa de tarda.

L'Aplec és organitzat per l'Agrupació Sardanista de Bellpuig amb el suport de l'Ajuntament de la vila.