Sardalleida

Obert el període per sol·licitar ser seu com a Capital de la Sardana 2026

Obert el període per sol·licitar ser seu com a Capital de la Sardana 2026
Autoria imatge: Monument Capital Sardana Mollerussa. Joaquim Fabrés

La Confederació Sardanista de Catalunya ha publicat les bases de la convocatòria

La Confederació Sardanista de Catalunya ha publicat les bases de la nova convocatòria per optar a ser seu de la Capital de la Sardana 2026. Les ciutats i poblacions interessades a convertir-se en capital del món sardanista al llarg de l'any 2026 tenen de termini de presentació de candidatures fins al 26 de novembre d'aquest any. 

El projecte Capital de la Sardana té com a objectius; contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural en els territoris de Catalunya, Andorra i Nord de Catalunya i també promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana tant a l'interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país.

Qualsevol municipi pot presentar candidatura a Capital de la Sardana, una comissió designada escollirà la futura Capital entre les propostes presentades.

Capital de la Sardana, neix per donar un nou impuls a què fins l'any 2011 era conegut com a Ciutat Pubilla i  és un treball conjunt de la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes i l'Obra del Ballet Popular. 

L'agenda de la ciutat que aspira a convertir-se Capital de la Sardana ha de contemplar els actes tradicionals sardanistes de la població, actes de nova creació o específics per la capitalitat i els actes generals de la Confederació i que són d'àmbit de país com; l'acte de Proclamació com a Capital de la Sardana;  la Trobada Sardanista d'Equipaments Cívics, Trobada d'escoles de cobla, Lliurament dels Premis Capital de la Sardana, Festa anual de les colles sardanistes i l'Acte de cloenda de la capitalitat. 

La vila lleidatana d'Organyà fou l'última Ciutat Pubilla l'any 2011 i Arenys de Munt en fou la primera Capital de la Sardana l'any 2013. Les següents capitals foren, Barcelona (2014) Calella (2015), Mollerussa (2016) Figueres (2017), Montblanc (2018), Perpinyà (2019), Sant Feliu de Guíxols (2021), Balaguer (2022) i Sant Cugat del Vallès (2023). Les pròximes ciutats que seran seus de la Capital de la Sardana són Manresa l'any 2024 i Olot l'any 2025.

Acte proclamació Balaguer Capital de la Sardana 2022. Paeria de Balaguer

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA