Sardalleida

La cobla en un nou mural a Balaguer

La cobla en un nou mural a Balaguer
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista de Balaguer

L'obra és de Núria Ribó

Segons informa el Col·lectiu Sardanista de Balaguer, el passat dissabte es va inaugurar a Balaguer un nou mural en el qual la Cobla, la formació musical genuïnament catalana, ocupa un lloc destacat. L'obra és de la il·lustradora Núria Ribó, i inclou quatre músics de cobla traient el cap per la finestra tot tocant els seus respectius instruments: el flabiol i tamborí, la tenora, la trompeta i el contrabaix. 

El mural és un homenatge a l'il·lustrador Frederic Letamendi, recentment traspassat. I està format per un total de nou finestres o balcons, on es representa el mateix Letamendi, acompanyat de d'altres personatges del món costumista que havien protagonitzat els dibuixos d'aquest ninotaire balaguerí. 

Aquesta obra forma part de la ruta dels balcons il·lustrats, una iniciativa que recupera personatges de la història local a través dels murs del centre històric. I és el segon cop que representa elements vinculats a la cobla, ja que al febrer es va inaugurar un balcó il·lustrat dedicat al compositor Enric Sauret. 

Ballada de sardanes el diumenge 8 d'octubre


El Col·lectiu Sardanista de Balaguer programa per aquest diumenge 8 d'octubre una nova edició de la ballada de sardanes dedicada a la Verge del Miracle. La trobada sardanista tindrà lloc a les 12 del migdia en la Plaça Mercadal de Balaguer i comptarà amb la Cobla Reus Jove en la interpretació de les sardanes.

Els pròxims actes en l'agenda sardanista de la capital de la Noguera seran les ballades de festa major programades pel 9 i 10 de novembre i el concurs de colles sardanistes Trofeu ciutat de Balaguer el diumenge 12 del mateix mes.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA