Sardalleida

Vint-i-nou participants en el concurs individual de sardana revessa de Mollerussa

Vint-i-nou participants en el concurs individual de sardana revessa de Mollerussa
Autoria imatge: Josep Blasi

Curs de revesses a càrrec de Joan Manuel Paños

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa va celebrar el passat diumenge 8 d'octubre la sisena edició del Concurs Individual de Sardana Revessa amb la participació de vint-i-nou concursants en les quatre modalitats en què s'estructura la competició. La xifra es manté en la mitjana de les últimes edicions.

Ivet Atsarà de Terrassa en categoria Aleví, Roger Buchaca de Lleida categoria Juvenil, Josep Vilaplana de Sant Vicenç dels Horts en categoria Veterans i Jordi Roqué de Sitges en categoria Gran van ser els guanyadors del concurs de Mollerussa que va comptar amb el suport de Joan Manuel Paños en el seguiment del concurs i de la cobla Jovenívola d'Agramunt en la interpretació de les sardanes revesses.

La jornada sardanista va començar a les 9 del matí amb un curs de nivell mitjà de resolució de revesses a càrrec de Joan Manuel Paños, el qual va comptar amb la participació de 14 revessaires.

El teatre l'Amistat de la capital del Pla d'Urgell va ser de nou la seu d'aquesta nova edició que va acollir participants d'arreu de Catalunya. Als participants de les poblacions lleidatanes de Cervera, Miralcamp, Rosselló, Bellvís, Artesa de Segre, Lleida ciutat i Mollerussa se li sumen els vinguts de Sitges, Tarragona, Badalona, Olot, Sant Vicenç del Horts, Terrassa, Mataró i Malgrat de Mar.

Les dues cites següents del campionat són el diumenge 15 d'octubre en l'Auditori Municipal de Terrassa i el dimecres 1 de novembre en l'Auditori de la Mercè de Girona.

Segons la pàgina web Revesses.cat; la primera sardana revessa la va compondre  Antoni Agramont i ballada a Castelló d'Empúries als voltants de 1870. Aquesta sardana va ser interpretada per resoldre un conflicte entre un farmacèutic i un destacat sardanista. El farmacèutic va demostrar al sardanista que tenia millors habilitats al repartir correctament la revessa d'Agramont. 

La sardana revessa és un enigma musical que consisteix a esbrinar el nombre de compassos de dos temes musicals que s'interpreten encadenats, i que el compositor ha compost d'aquesta manera per dificultar saber el tiratge de curts i de llargs de la sardana interpretada.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA