Sardalleida

Retrobament sardanista

Retrobament sardanista
Autoria imatge: Eduard Sendra

Trobada de sardanistes veterans del Sícoris Club

El passat dissabte 11 de novembre es va celebrar una trobada de sardanistes veterans de les antigues colles del Sícoris Club de Lleida. La trobada, en un restaurant de la ciutat, va aplegar a trenta-un dansaires de les colles Clavellina i Dansaires del Sícoris, les quals van estar molt actives al llarg de molts anys. 

Als any 1970-1971, un grup de dansaires d'aquestes colles, disconformes amb la manera de gestionar les colles pel que en el seu moment era el coordinador, van decidir abandonar l'entitat i fundar una nova colla. D'aquella excisió sorgir "Remembrança" colla sardanista que estigué en actiu durant uns quants anys i que fou l'embrió de l'actual Grup Sardanista Montserrat de la capital del Segrià.

Aquesta crisi viscuda no va impedir ja un primer retrobament el 20 d'octubre de 2007, i ara el del passat dissabte. Eduard Segarra i Neus Freixinet, sardanistes lleidatans i actualment membres del cos de jurats de l'Acstell, promotors de la trobada conjuntament amb altres sardanistes, remarquen que l'amistat i l'amor per la sardana, han prevalgut per damunt de les diferències sorgides en el passat, i aquesta amistat ha fet possible aquest retrobament i esperen de poder celebrar-ne molts més. I com no podia ser d'altra manera, la festa va acabar ballant una sardana a la qual es van afegir altres comensals del restaurant.

Parlant d'amor, també algunes de les parelles actuals van sorgir de la relació i coneixença en els inicis com a sardanistes en les colles del Sícoris Club.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA