Sardalleida

El GS Montserrat i Somnis del Pla participen en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures

El GS Montserrat i Somnis del Pla participen en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures
Autoria imatge: GS Montserrat

Dinou colles sardanistes participen en el Campionat

Sant Cugat del Vallès, Capital de la Sardana 2023, acollirà el pròxim diumenge 26 de novembre el Campionat de Catalunya de Punts Lliures. El Pavelló de la Guinardera obrirà les portes a 2/4 d'11 del matí a tot el públic que hi vulgui assistir de manera gratuïta. El Campionat s'iniciarà a les 11 del matí amb el Galop de presentació de totes les colles sardanistes.

Les colles participants, dividides en quatre categories, Infantil, Juvenil, Grans i Veterans, ballaran dues cadascuna sardanes en la modalitat de Punts Lliures.

Les colles de la categoria Veterans seran les primeres a disputar-se els primers punts. En aquesta categoria hi participen les colles "Aires Gironins" de Girona, "Somnis del Pla" de Mollerussa i "Toc de Dansa" de Tarragona. Les sardanes a defensar en aquesta categoria són, "El pati de l'abadia" de Francesc Cassú i "Col·legues" de Jesús Ventura.

Els seguiran els més petits de la competició, les colles de la categoria Infantil que ballaran les sardanes "Gentil hortenca" de Joan Selma i "Petrisardana" de Carles Santiago. Les colles en aquesta categoria són; "Dimoniets" de Lleida, "Els Bombaires" de Santa Fe del Penedès, "Petits Amunt i Crits" de Terrassa, "Petits Tarragona Dansa" de Tarragona i "Xiroia" de Barcelona.  

En categoria Juvenil hi participen les colles "Cabirols" de Sabadell, "Nova Tarragona Dansa" de Tarragona i les dues colles lleidatanes del GS Montserrat, "Escarlata" i "Guspira". Ballaran les sardanes, "Traum" de Xavier Molina i "Arbres blancs" de Joan Vilajoliu.

I en categoria Gran hi participen set colles sardanistes d'arreu del territori. És diputaran el Campionat les colles, "Dolç Infern" de Lleida, "Galzeran" de Rubí, "Maig" de Barcelona, "Mans Amigues" de Cassà de la Selva, "Mirant al cel" de Sabadell, "Tarragona Dansa" de Tarragona i "Violetes del Bosc" de Barcelona, les quals defensaran els punts ballant les sardanes "Cavallers de l'eternitat" de Ferran Carballido i "Puigsoliuenca" de Marc Timón.

En aquesta edició hi participen un total de dinou colles sardanistes, tres més que l'any anterior. El Campionat se celebra a Sant Cugat del Vallès com a Capital de la Sardana 2023.

Els punts lliures són la modalitat més espectacular i alhora exigent del campionat de colles sardanistes de sardana esportiva. Coreografies inventades per les colles a ritme de la sardana sempre tenint en compte el ball tradicional com a base.