Sardalleida

Ballada de cloenda dels actes del 25è aniversari dels Amics de la Sardana d'Alguaire

Ballada de cloenda dels actes del 25è aniversari dels Amics de la Sardana d
Autoria imatge: Amics de la sardana d'Alguaire

Els Amics de la Sardana d'Alguaire organitzen pel diumenge 3 de desembre una ballada de sardanes com a cloenda dels actes de celebració dels vint-i-cinc anys de la fundació de l'entitat. Una ballada que se celebrarà al Pavelló Poliesportiu a les 5 de la tarda i comptarà amb la cobla Vents de Riella en la interpretació de les sardanes. L'organització obsequiarà amb un petit refrigeri per a tots els assistents. 

Alguaire és una població amb una llarga tradició sardanista, la colla "La Flor del Segrià" va ser la primera colla sardanista de la població que va participar durant  molts anys en els concursos de colles sardanistes. En l'any 1998 es crea la colla "Els Amics de la Sardana d'Alguaire" arran de la celebració de la cloenda del Saltem i Ballem l'any 98-99 en el municipi. 

Alguaire compta amb quatre sardanes dedicades; "El Santuari del Merli" de Jaume Ventura, "El nostre Joan" i "Recordant Lladonosa" de Tomàs Gil i Membrado i "Alguaire d'aplec" de M. Mercè Navarro.

Actualment, l'agrupació Amics de la Sardana d'Alguaire continua oferint cursos per a adults i infants tots els divendres de l'any, organitza l'aplec de la Sardana Vila d'Alguaire, coincidint amb el primer dissabte de setembre,  participa en la Volta comarcal de Sardanes a la Fresca i organitza diverses activitats sardanistes a la població com la ballada del dia universal de la sardana i la ballada en la Festa dels Jubilats el primer diumenge de maig. També col·labora amb el Correllengua, el dia del riu i l'Onze de Setembre entre altres.

Alguaire tenia tres colles sardanistes als volts de l'any 2010, "Els Merlinets" amb dues colles infantils i en adults "La Colla Alguairenca". Aquesta colla adoptà posteriorment el nom de   l'antiga colla de la població "Flor del Segrià" amb el qual competí fins a finals de l'any 2018.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA