Sardalleida

La gran festa del Sardanadal torna a les Borges Blanques

La gran festa del Sardanadal torna a les Borges Blanques
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de les Borges Blanques

El Pavelló de l'Oli acollirà l'esperada cita sardanista

Sardanadal, la popular i tradicional trobada sardanista que obre les festes nadalenques, se celebrarà el dissabte 16 de desembre en el pavelló de l'Oli de les Borges Blanques. Una gran festa que inclou ballada de sardanes, exhibició de colles i grups sardanistes, sorteig de lots de regal, concert i ball de festa. 

A 2/4 de 6 de la tarda arrancarà la ballada de sardanes a càrrec de la Principal de la Bisbal, amb un repertori de nou sardanes amb composicions dedicades a persones o entitats del territori en un clar tribut i reconeixement de l'organització vers a totes elles. Els sardanistes podran gaudir de sardanes molt estimades com "Arbeca Nostra" de Manel Gras i mossèn Anton, "Fonts de Valldans" de  Jeroni Velasco, "Montse, la veu del Sardanadal" de Jordi Feliu, "L'essència dels Finets" de M. Mercè Navarro i "Brut Natura" de Jordi Feliu dedicada a la colla sardanista de competició de les Borges Blanques.

En el transcurs de la ballada de tarda s'estrenarà una nova sardana de la qual fins al moment de l'estrena no sabrem a qui va dedicada, de quin compositor és i qui ha promogut l'estrena.

També en la ballada de tarda, les colles sardanistes de les Borges Blanques, "Brut Natura" i la colla dels Casal de la Gent Gran, acompanyades de "Dansaires del Pi" d'Alpicat, "l'Agrupació Sardanista Arbeca Nostra" d'Arbeca, "l'Escola de Sardanes" de Torres de Segre, el "Grup Sardanista de Balafia" de Lleida i la colla "Fonts de Valldans" de Ponts, realitzaran una exhibició amb un galop d'entrada i ballaran una sardana de lluïment.

A 2/4 d'11 de la nit, amb un concert a càrrec de la Principal de la Bisbal, es començarà la segona part del programa, dividit en dues parts. En la primera, un petit concert en format de cobla, la formació musical interpretarà quatre sardanes de caràcter nadalenc. Els assistents gaudiran de les composicions tan conegudes com; "Nadal Montserratí" de Xavier Ventosa, "La pastoreta" de Xavier Casanovas "Paixero", "El rabadà" de Marià Mayral i "Niu d'ocellets" de Jordi León.

En la segona part del concert amb tota la formació d'orquestra, la Principal de la Bisbal interpretarà tot un seguit de músiques molt conegudes que abracen tots els àmbits de la composició i dels estils musicals. Una obertura amb un resum de la música disco dels anys 80/90, les nadales més populars tan catalanes com d'arreu del món, les millors bandes sonores del cinema, músiques catalanes actuals i rumba catalana entre altres amb la participació dels cantants solistes de la formació musical.  

Recordem que aquest any 2023, la colla sardanista de competició "Brut Natura", celebra els 25 anys de la seva fundació, una colla que destaca per la seva implicació en el món sardanista, no només amb la participació en els diferents concursos que se celebren al llarg de l'any, sinó també en les exhibicions de sardanes en els que participen en diferents municipis del nostre territori. 

Sardanadal és organitzat per l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, la colla Brut Natura i la col·laboració de l'Ajuntament de la capital de les Garrigues.