Sardalleida

Alfés dona la benvinguda al nou any amb una ballada de sardanes

Alfés dona la benvinguda al nou any amb una ballada de sardanes
Autoria imatge: Aufés Sardanes

L'Ermita de Sant Salvador serà la seu de la trobada sardanista

Els sardanistes que vulguin encetar l'any ballant la nostra dansa tenen una cita ineludible en la població d'Alfés, la qual celebra la 13a Ballada de la boira, la ballada de sardanes més matinera de les comarques lleidatanes i que inaugura l'agenda sardanista a Ponent.

La ballada s'iniciarà a 1/4 de 9 del matí en l'esplanada davant l'Ermita de Sant Salvador amb la Bellpuig Cobla en la interpretació del programa sardanista. Aufés Sardanes, el Grup Sardanista d'Alfés oferirà gratuïtament a totes i tots els assistents esmorzar de pagès a base d'un entrepà de llonganissa, cansalada i botifarra negra, tot a la brasa. També caldo calent, cafè i licors. Els participants podran fer-se passar el fred al costat d'una bona foguera.

El programa sardanista consta de nou sardanes amb el repicó de la Santa Espina d'Enric Morera. Un repertori de sardanes estrenades entre els anys 1921 i 1994 en el qual destaca la sardana "Pètals d'una flor de juny" de la compositora Anna Abad estrenada aquest any 2023. Formen part del repertori les sardanes; "Galanteig" de Conrad Saló, "Alba" de Jaume Roca, "A les Guilleries" de Manel Saderra, "El golfet" de Ricard Viladesau, "Girona aimada" de Vicenç Bou, "Ireneta" de Martirià Font, "Missa Major" de Max Havart i "A l'ombra de la rectoria" de Joan Lluís Moraleda.

La ballada, organitzada per Aufés Sardanes, compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alfés.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA